CiddiGazete- Sosyal medya düzenlemesi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.

Yeni kanuni düzenlemede sosyal medya mecralarının Türkiye'de muhatap kabul edilebilecek ofisler açması ve sosyal medyada işlenen suçlara ilişkin yargı sistemiyle daha entegre bir çalışma ortaya koyması öngörüldü.

DEVLET BAHÇELİ BUGÜN İLK TWİTİNİ ATABİLİR

Sosyal medya düzenlemesi henüz Meclis'e gelmeden önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, düzenleme yasalaşana kadar tüm hesaplarını askıya aldığını açıklayan Bahçeli'nin bugün tekrar sosyal medyaya dönmesi bekleniyor.

Bahçeli ile birlikte MHP kadroları da 1 Temmuz'da sosyal medya hesaplarını askıya aldıklarını açıklamıştı.

NE DEMİŞTİ?

Sosyal medyada işlenen suçlara ilişkin tepkisini hesaplarını askıya alarak gösterdiğini söyleyen Bahçeli, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

Ancak sosyal medya dipsiz bir kuyuya, izan ve insaf tanımayan mayınlı bir platforma dönüşmüştür. Başta Twitter, Facebook olmak üzere sosyal medya iftira sahnesi, ihanet ve isnat mecrası olmuş çıkmıştır. Sosyal medya taşınması imkânsız ağır bir güvenlik sorunu haline gelmiştir.

İtibar suikastlarının kurgu mekânı, insan onurunu ayağa düşüren, akla ve hayale sığmayan fitne ve dedikoduların sığınak ve barınağı olan sosyal medya geleceğimiz, milli ve manevi gerçeklerimiz açısından vahim bir tehdit ortamını kökleştirmiştir.

İnsan şerefine, insan namusuna, insan haysiyetine envai çeşit saldırganlığı provoke eden sosyal medyanın bu haliyle varlığı akla, ahlaka ve insani değerlere tamamen aykırıdır. Sosyal medya terörü insan ve toplum huzuruna kast etmektedir.

Bu nedenle sosyal medyanın temiz kullanımı sağlanasıya, konuyla ilgili kanuni düzenleme TBMM’de yapılasıya kadar şahsen sosyal medya hesaplarımı tümden askıya alıyor; duruşumu, düşüncemi, tarafımı, tavrımı, tercihimi ve tepkimi alenen ilan ediyorum.

Sosyal medyada yaşanan dehşet verici ve şiddet dolu kirlenme nihayete ermeden bir daha ne Twitter hesabımı kullanacağım ne de Facebook paylaşımı yapacağım. Bu konuda TBMM’de gündeme gelecek her muhterem ve müstesna kanun teklifine de sonuna kadar destek vereceğim.

CEMAL ENGİNYUR YASAK DİNLEMEDİ

MHP'den kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Balgat'ta uygulanan yasağa rağmen, sosyal medya paylaşımlarına devam etti. Enginyurt, MHP'de kalabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'yi öven tweetleri peş peşe sıraladı.

Diğer MHP'li bazı yöneticeler de paylaşım yapmamalarına rağmen, hesaplarını açık bıraktı ve beğeni yapmayı sürdürdü.