CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de üniversiteyi kazanan gençlerle bir araya geldi.

Üniversite yıllarının aynı zamanda gençlerin fikri donanımlarını güçlendirdikleri, siyasi görüşlerini şekillendirdikleri dönemler olduğunu söyleyen Erdoğan, gençlere "Yabancı dil öğrenin" çağrısı yaptı.

Erdoğan, medyanın ve sosyal medyanın büyük bir kısmının yalan veya saptırma üzerine kurulu manipülasyon araçları olduğunu öne sürerek bu organlar üzerinden yaptığı çağrıda, "Popüler sanatçı, fenomen, şovmen gibi kişilerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin" dedi.

Programda, Erdoğan'a müzik dinletisi de yapıldı. Dinletide, klarnet virtüözü Serkan Çağrı ve halk müziği sanatçısı Elif Buse Doğan, Ahmet Kaya'nın parçalarını söyledi.

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin geçmişte Ahmet Kaya şarkısı söylediği için hedef aldığı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlerle Buluşma Programı etkinliğinde Kaya'nın "Giderim" şarkısını söyledi.

BAHÇELİ BUGÜN DE TEPKİ GÖSTERİR Mİ?

Erdoğan, 2013 yılının kasım ayında Diyarbakır'a yaptığı bir ziyaret sırasından Ahmet Kaya'nın söylediği "Ağlama Diyarbakır" şarkısını seslendirerek şunları söylemişti:

"Ben yandım siz yanmayın Allah aşkına" diyordu. "Şimdilik hoşça kalın gözüm" diyordu. "Hoşça kal ey sevgilim Türkiye" diyordu. Ne var ki vatana hasret, dosta hasret şekilde tam 13 yıl önce bugün bir 16 Kasım'da gurbette hayata veda etti. Ahmet Kaya'yı Diyarbakır'ın Malatya'nın evladını, Türkiye'nin sesini, sevgili dostum Ahmet Kaya'yı rahmetle yad ediyorum.

"PKK'LI AHMET KAYA"

Devlet Bahçeli de MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Başbakan, 'Keşke burada olsaydı' diyerek özlemini haykırmış, protokolde gözyaşları sel olup birbirine karışmıştır. Şehitlere tek bir damla gözyaşı dökmeyen, izansızlar, insafsızlar ve hep nefsine tapan kibir yuvaları koro oluşturup, PKK'lı Ahmet Kaya'nın ağıdını ölümünden 13 yıl sonra yapmışlardır" diyerek Erdoğan'a tepki göstermişti.

"EN KISA SÜREDE ANIT YAPTIRMALI"

Bahçeli sözlerine şu şekilde devam etmişti:

Hangi devletin yöneticileri böyle bir kokuşmuşluğun içinde olmuştur? Başbakan, PKK’lı Ahmet Kaya'dan bazı zırvalar dile getirirken, önüne gelen ağlamıştır.

Başbakan, "Keşke burada olsaydı" diyerek özlemini haykırmış, protokolde gözyaşları sel olup birbirine karışmıştır. Şehitlere tek bir damla gözyaşı dökmeyen, izansızlar, insafsızlar ve hep nefsine tapan kibir yuvaları koro oluşturup, PKK'lı Ahmet Kaya'nın ağıdını ölümünden 13 yıl sonra yapmışlardır.

Başbakan Erdoğan madem bu kadar Ahmet Kaya hastasıdır, madem kardeşi olarak görmektedir, o zaman en kısa sürede bir anıt yaptırmalı, orayı kendisine mesken tutmalı, yakınlarında ev tutarak sürekli anıtı seyretmelidir.

"AKLANMAZ O!"

Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 2019 yılında Ahmet Kaya'nın Fransa'daki mezarını ziyaret etmesine tepki göstermiş, "Bir sen eksik kalmıştın" demişti. Yıldıray Çiçek sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

Teröristbaşı Öcalan'a "Vallahi Apo'yu, vallahi dostu özledim" diye özel şarkı yapıp, bunu PKK konserinde söyleyen Ahmet Kaya'ya siz sahip çıkınca PKK'lı kimliği yok mu oluyor?

Bu konuda bir sen eksik kalmıştın Ekrem İmamoğlu!

Kim ne yaparsa yapsın aklanmaz o!

Manzara bu!