CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, TBMM'de partisinin grup toplantısında cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satırbaşları şöyle:

“Sokaktaki vatandaştan yurt dışındaki vatandaşlara kadar haklarını büyük ölçüde kaybeden başta engelli vatandaşlarımızın haklarına sahip çıkacağız. 11 bin 813 engelli kadrosu devlette bugün boş. Kendi yandaşları olunca bütün kapılar açık engelli vatandaşlarımız olunca kapalı. Şimdi siz de o kapıları oy verip açacaksınız kardeşim.

Maden kazalarında Türkiye Avrupa birincisi. Elin oğlu her türlü önlemi alıp aşağı indirir, biz işçiyi aşağı indirir işçi öldükten sonra tedbir alırız. Daha geçen gün beton blok viyadük çalışması sırasında işçilerin üzerine düştü. 3’üncü Havalimanı’nda çalışan işçilerin yakınları burada. Sizin çaba harcadığınız her saniyeden itibaren yanınızda olduk. Yasalardan kaynaklanan haklarınızı istiyorsunuz. Neden haklarınızı arıyorsunuz diye çıkardılar mahkemeye. Onların haklarına hukuklarına sonuna kadar sahip çıkacağız. 52 işçi hayatını kaybetti. 52 işçinin ölümlerini gizlediler. Onların hakkını bizim dışımızda hiç kimse savunmadı. Biz sadece işçinin hakkını savunmuyoruz. Ezilmesin bu insanlar. Bizim görevimiz halkın çıkarını savunmaktır. Sarayı değil halkı savunuyoruz biz.

‘ERGENEKON FURYASI’

Bir Ergenekon furyası vardı, 11 yılda bir fırtına estirdiler, kim konuştuysa darbeci dediler. 3 bin kişi tahkikata uğradı. 7 sanık hayatını kaybetti, 7 kişi kanser oldu. Savcı çıktı ‘Ergenekon’un varlığı ispat edilememiştir’ dedi. Ölenlerin hesabını kim soracak? O aileler o çocuklar ne olacak? Bunların tamamımın iftira olduğu ortaya çıktı. Kendi makam arabasını savcıya verdi. Çıktı sıkılmadan 'ben bu davaların savcısıyım' dedi. Sarayda oturan savcıyı iyi bilin. Bizim o dönem genel başkanımız çıktı sen o davaların savcısı isen ben de avukatıyım’ dedi.

‘ETİ GRAMLA SATILIR HALE GETİRDİLER’

Enflasyon düştü diye bugün havuz medyası manşet atmış. Bakın toplumu nasıl kandırmak istiyorlar. Düşen ne? Yüzde 39’u dizel otomobil fiyatları düştü. Yüzde 21’i benzinli otomobil fiyatlarındaki düşüş nedeniyle enflasyon da düşüyor. Bizim işçi arkadaşımız her gün otomobil mi yiyor? Zeytin yiyor, peynir yiyor. Bunlar düştü mü hayır tam tersi artıyor. Vergileri düşürdüler otomobilde fiyat düştü. Bizim derdimiz asgari ücretli, iş bulamayan vatandaş, asgari ücretin altında maaş alanlar. Bir de kayıt dışı çalışanlar var. Vatandaş borç batağında borç. 520 milyar lira vatandaşın bankalara borcu var. Ne kadar faiz ödüyorlar bu yılın ilk 10 ayında 55,5 milyar lira... Vatandaşım oturup bi düşünsün kime çalışıyor? Bankalara çalışıyor, faize gidiyor. Çiftçi de borç batağında... Konya’dan küçük bir devlet var Hollanda. Hollanda’nın tarım ihracatı Türkiye’den 6 kat fazla. Niye Türkiye’de çiftçi üretmiyor? Niye küstürdüler? Şeker pancarı üreticileri, CHP vekilleri özelleştirmelere karşı direnirken orada olmalıydı. Canı yandı, AKP’ye oy vermeyeceğim diyor. İlla canınızın yanması mı gerekiyordu? Çiftçi de borç batağında, çiftçi de geçinemiyor.

ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİME SÖZÜM YOK

Hiç kimseyi özel olarak suçlamadım. Muhalefet partilerini eleştirmem. Bugün Bahçeli beni eleştirmiş, partimizi eleştirmiş, onun ağzından şunu söylüyorum. Şimdi okuyacağım sözler sayın Bahçeli’ye ait. 8 Nisan 2014’te şunları söylüyor: 'Türklüğü reddeden TC'yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkârcıdan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olmaz... Tekeden süt sağılmaz. Balda tuz bulunmaz. Suda ateş yanmaz. Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz... Her vatan evladı cumhurbaşkanı olabilir ne var ki Recep Tayyip Erdoğan olmaz.' Sayın Bahçeli kimin gölgesindesin, ben sana ne söyleyeyim şimdi? Bir şey söylemiyorum senin sözlerini sana hatırlatıyorum. Ülkücü kardeşlerime sözüm var. Ülkücü kardeşlerimizin bayrak sevgisi, ülkücü kardeşlerimizin vatan sevgisi, ülkücü kardeşlerimizin insan sevgisi benim gönlümde ve benim yüreğimde de aynen vardır. Biz hiç kimsenin gölgesine sığınmayız. Hiç kimseden medet ummayız. Bizim sevgimiz vatan sevgisidir. Bizim sevgimiz bayrak sevgisidir. Bizim sevgimiz insan sevgisidir. Birilerinin önünde diz çöküp yalvarmayız, yakarmayız. Ülkücü kardeşlerim bilsinler onlara hiçbir sözüm yok.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

G-20 zirvesinde Kaşıkçı cinayetini dile getiren Trudo. Hani sen ‘one minute’ demisini biliyordun. Havuz medyasının bütün gazetecileri orada. Havuz medyasının gazetecilerinden hiç biri çıkıp şu soruyu sormuyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu 20 kişi cinayeti işledikten sonra sizin haberiniz vardı, niye yurt dışına çıkmasına izin verdiniz? diye bir soru soramıyorlar. Siz medyanın yüz karasısınız.

Taşeron işçileri, emeklilikte yaşa takılanları, işsizleri, hak arayanları unutmadık. Yedi düvene hatırlatıyorum. Benim parayla pulla işim yok. Ben oğluma telefon edip oğlum paraları sıfırladın mı demem ben.”