CiddiGazete- Ayna Grubu'nun solisti Erhan Güleryüz, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzisyenlere destek amacıyla verilecek 1000 TL'ye tepki gösterdi.

Erhan Güleryüz, söz konusu yardım projesinin dilencilik olduğunu ve kendisinin Bakan Mehmet Mehmet Nuri Ersoy'a bin lira gönderebileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, coronavirüs salgını nedeniyle sanatçılara 1000 TL yardım vereceklerini açıklamıştı.

Erhan Güleryüz'ün bakanlığa tepkisi şöyle:

Sayın Kültür Bakanım. Bütün müzisyenlere, MSG, MESAM, Miyor 1 (Müzik Yorumcuları Meslek Birliği) ve diğer kurumlar üzerinden mesaj göndermişsin.

Demişsiniz ki; bir proje kapsamında bize video gönderin, biz de size para verelim. Dilenin demişsiniz yani. Canım Bakanım, sen bana bir video gönder, ben sana 1000 lira göndereyim.

"BİZİ DİLENCİ YERİNE KOYAMAZSINIZ"

İnsanların aç yaşadığı bir ülkede sanatı ayakta tutmaya çalışan insanları dilenci yerine koyamazsınız. Bu arada MSG, MESAM, Miyor 1 siz nasıl temsilcisiniz.

Beni dilenci yerine koyacaksınız. Ben 40 yıldır müziğe hizmet ediyorum. Atanmış bir insanın beni dilenci konumuna koymasına izin vermiyorum.

Biz toplayıp para gönderelim, zaten halktan para toplamayı biliyorsunuz. Müzisyenlerin 83 milyon için canı kurban, sizler gibi değiliz biz.