CiddiGazete- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı.

Programda konu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görevden alınan eski başkanı Melih Gökçek’in yaptırdığı dinazorlarıyla ünlü Ankapark'a geldi.

Bakan Murat Kurum, parkın kullanılmamasından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı sorumlu tuttu. Kurum, "Eleştirebilirsiniz ama buraya bir kamu kaynağı kullanılmış. Bunu atıl hale getirmek, kullanmamak kime ne fayda sağlayacak?" ifadelerini kullandı.

GERÇEK, KURUM'UN SÖYLEDİĞİ GİBİ DEĞİL!

Melih Gökçek, Ankapark'ı özel firmaya kiraladı. Şirket, zarar ettiği gerekçesiyle Ankarapark'ı işletmekten vazgeçti ancak tesisi mal sahibi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmedi.

Tesisin elektrik faturasını yatırmayan, çalışanların maaşlarını ödemeyen, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne kira bedelini vermeyen işletme, hiç bir gerekçe göstermeden anahtarları belediyeye değil, kaymakamlığa teslim etti.

Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi, sahibi olduğu Ankapark'ı kurtarmak için hukuk mücadelesine başladı.

Melih Gökçek'in kontrat imzaladığı tesis işletmecisi, 801 milyon dolar kamu kaynağı harcanan Ankapark'ı atıl durumda bırakmak için mahkemeye sadece 50 bin TL teminat gösterdi ve hukuki süreci akamete uğrattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankapark'ı kurtarmak için açtığı davada son duruşma 1 Mart'ta görüldü ancak kamu yararına bir sonuç çıkmadı.

Gökçek'in yaptığı kontrat hükümlerine göre; Ankarapark'a giremeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, içerideki kamu malının dışarıya çıkartılmasını ve çalınmasını önlemek için tesisin etrafında 24 saat nöbet tutmaya başladı.

TESİSİN ÇALIŞMASINDA HUKUKİ ENGEL YOK

Melih Gökçek'in sözleşme imzaladığı firmanın Ankapark'ı çalıştırmasında hukuki engel yok. Firma, dilediği zaman borçlarını ödeyerek ve taahhütlerini yerine getirerek tesisi çalıştırmaya başlayabilir.

Bakan Murat Kurum'un, Ankapark'taki hukuki süreci bilmeden Mansur Yavaş'ı suçlaması, sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Devam eden hukuki süreçte bir sonraki duruşma, 15 Haziran tarihinde yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark'ın kendilerine teslim edilmesini istiyor...