CiddiGazete- AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat'ın, Rize'de kurulması planlanan İyidere Lojistik Limanı Projesi için İkizdere'deki İşkencedere Vadisi'nde taş ocağı açma girişimine karşı vatandaşların direnişi sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bölgeye giderek temaslarda bulundu.

Rize'de gazetecilere açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, bölgedeki vatandaşların taş çıkarma girişiminden rahatsız olduğunu ve bu kesimlerle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

"10 AĞAÇ ETKİLENİRSE, 100 AĞAÇ DİKECEĞİZ"

"10 farklı bölgede Rize İyidere lojistik limanının deniz altında kalacak taş dolgusu için araştırmalar yapıldı" diyen Karaismailoğlu, bu araştırmalar sonucunda taş çıkarmak için 'en uygun' yerin İkizdere olarak belirlendiğini kaydetti. Karaismailoğlu, "Bunun akabinde çalışmalara başladık" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu araştırmalar sonucunda tek uygun taşın bu bölgede olduğunu uzmanlarımız ve Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz bize söylediler. Tabii buradaki mevcut köylüler, vatandaşlarımızın görüşleri ve şikâyetleri bizim için önemli. Bölge vatandaşlarının, köylülerin başımızın üstünde yeri var.

Onlarla istişare etmek için bugün buraya geldik. Onlarla istişarelerimiz devam ediyor. İnşallah bölgeyi fazla rahatsız etmeden, bu bölgede eğer etkilenecek 10 tane ağaç varsa yerine 100 tane ağaç dikeceğiz. Burada, sadece 13,5 hektarlık bir alanda Rize İyidere limanı için olmazsa olmaz olan taşın dolgusu için burası kullanılıp 2 yılı doldurmadan buradan çıkmayı taahhüt ediyoruz."

"DIŞARIDAN BURAYI KAŞIYANLAR VAR"

Projenin bölgeye 'büyük katkılar sağlayacağını' öne süren Karaismailoğlu, Rizelileri önemsediklerini ancak 'dışarıdan burayı kaşımak isteyenlerin olduğunu' söyledi. Karaismailoğlu, "Rizelilerle birlikte, onların destekleriyle birlikte yapmanın çabası içerisindeyiz. Rizeliler başımızın üstünde ama maalesef buraya gelip burayı kaşımak isteyen arkadaşlarımıza tavrımız böyle olmayacaktır. İnşallah bu işi de Rizelilerle, İkizderelilerle beraber bu işi, bu bölgeye yapılacak kıymetli yatırımı hep birlikte yapacağız" dedi.

BURASI ÇOK KOMİK!

Amaçlarının "bölgede istihdam sağlamak" olduğunu belirten AKP'li Bakan, bölge insanın kendi yöresinde çalışmasını istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bölgenin insanı bölgede çalışsın, ailesinin yanında çalışsın. Bizler gibi kalkıp İstanbul'da iş aramak zorunda kalmasın. O yüzden bölgesel kalkınmaya, yerel kalkınmaya çok önem veriyoruz. Rize limanı bittiğinde, 34 farklı sektörde 8 bin kişiye iş imkânı sağlayacak, inşallah bölge daha da değerlenecek. Lojistik bir üs olması için Rize'yi hep birlikte ayağa kaldırıyoruz."