CiddiGazete

TBMM Başkanvekili Sadi Bilgiç'in, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in sorusuna yönelik paylaştığı verilere göre muhalefet 27. yasama döneminde 22 bin 709 soru önergesi verdi. Bunların 11 bin 721'i cevapsız kaldı.

Soru önergelerine en fazla cevap veren bakanlar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Muhammed Kasapoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy oldu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 15 gün içinde cevap verilmesi gereken önergelerin büyük bölümünü cevaplamadı.

TBMM'ye bu dönem 2 bin 491 kanun teklifi de verildi, bunlardan yalnızca AKP'lilere ait olan 50'si kanunlaştı. CHP bin 786, MHP 198, HDP 117, İYİ Parti 183 kanun teklifi verdi. Ancak bu partilerin teklifleri ise hiç ele alınmadı.

‘MUHALEFET GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR’

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuya ilişkin şunları söyledi:

“Meclis çalışıyor. Muhalefet, Anayasa’nın onlara yüklediği görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Halk adına, yasal haklarını kullanarak denetleme yapmaya çalışıyorlar. Atanmış bakanlar, seçilmiş milletvekillerine karşı hiçbir sorumluluk duymuyor. Çünkü halka karşı bir sorumluları yok.

Bu kadar kadın cinayetinin işlendiği, kadına karşı şiddettin arttığı, işçi cinayetlerinde dünya rekorlarının kırıldığı, çocuğa tacizde dünya üçüncüsü olunduğu bir dönemde; Aile Bakanı bin 558 sorudan sadece 28'ini süresi içinde yanıtladı. Sağlık Bakanı bin 543 sorudan 14'ünü süresinde cevapladı. CHP'nin 1786 kanun tekliflerinden hiçbiri gündeme bile alınmadı.”