CiddiGazete- Enflasyonla ilgili değerlendirmelerinin ardından Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Baki Ersoy, savunma vermeden MHP'den istifa etti.

Kayseri'deki bir yerel televizyon kanalında soruları cevaplandıran Baki Ersoy, "Enflasyon göründüğünden daha yüksek. Hayat pahalılığının önü alınmalı. Bunu da ancak Cumhur İttifakı yapabilir" demişti.

Bunun üzerine Devlet Bahçeli, Baki Ersoy'u kesin ihraç talibiyle disiplin kuruluna sevk etti.

YÖNTER'İN POZU DA KURTARMADI

Baki Ersoy gibi Devlet Bahçeli'nin talimatıyla çok sayıda "ülkücü"nün Merkez Disiplin Kurulunda ihraç işlemleri sürerken, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, önceki gün Baki Ersoy'u yanına alarak TBMM genel kurul salonunda poz verdi. Yönter, fotoğrafı yorumsuz yayımladı.

BAHÇELİ, İFTAR YEMEĞİNE GELMESİNİ İSTEMEDİ

Dün akşam da Devlet Bahçeli, MHP'li milletvekilleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Bahçeli tarafından affedilmeyi bekleyen Baki Ersoy, yemeğe davet edilmedi. Bahçeli'nin kara listesinden çıkamayan Ersoy, bugün yaptığı açıklamada MHP'den istifa ettiğini duyurdu.

BAHÇELİ'YE SADAKAT, MHP'DEN İSTİFA!

Baki Ersoy'un Devlet Bahçeli'ye sadık olduğunu ancak MHP'den istifa ettiğini bildiren sosyal medya mesajı şöyle:

Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey’e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum.