CiddiGazete

Çoban Ateşi Hareketi Genel Başkanı, Sağlık ve Devlet eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu’nun Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerine, bir tepki de MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan geldi.

Devlet Bahçeli seçimden önce Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) sorunlarının çözüleceği yönünde vaadde bulunmuş, ancak seçim sonrasında AKP hükümetiyle birlikte hareket etmişti. Bahçeli bu durumu, Türkiye’nin teröre karşı yaptığı harekatları ve mühimmat giderlerini hesap ederek, “Bütçemiz elverir, ekonomik imkanlar artar, o zaman her ihtiyaç anında telafi edilir” demişti.

Bahçeli’nin bomba ve mermi hesabını eleştiren siyasetçi Rifat Serdaroğlu da sosyal medya hesabından, "Kaç Bombalık adamsın? AKP'nin nikahsız ortağı Bahçeli; Bir OBÜS mermisi 1000 Dolar! Bir savaş uçağının bombasının teki 2,500 Dolar! F-16'nın tek bombası 3,000 Dolar! Eyy EYT'liler, mecbur bekleyeceksiniz! Öncelik bombalarda! Zaten, kaç bombalık adamsınız yahu! Bekleyeceksiniz...” şeklinde eleştirel bir mesaj yazmıştı.

Bu mesajın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan sonra partinin genel sekreteri İsmet Büyükataman da Serdaroğlu’nu hedef alan açıklamalarda bulundu. Ataman şöyle dedi: “Siyaset sahasında fikrî ahlaksızlığı ayyuka çıkmış, yedi kocalı pek çok isimden biri olan Rifat Serdaroğlu isimli mendebur, yaklaşık iki yıldır altyapısını hazırladığı ‘saman alevi’ hareketini siyasi partiye dönüştürmenin çalışmalarını yürütmektedir. Yeni bir parti kuranların âdeti olduğu üzere bu siyasi düşkün de Sayın Genel Başkanımızın ismini kirli ağzına almak suretiyle gündemde kalma, üflemeyle sönecek ateşinin reklamını yapma derdindedir.”

MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından hakkındaki şaibelerden dolayı partiden uzaklaştırılan, ancak Başbuğ'un 4 Nisan 1997'deki vefatından sonra Bahçeli döneminde yeniden MHP'ye dönebilen İsmet Ataman'ın Serdaroğlu'na eleştirileri şöyle:

“Devlet Bahçeli ismi; bu ve benzer çapsızların kendilerine alan açmak için, gazeteci kılıklı kalemşörlerin efendilerine yaranmak için gönüllerince saldırabilecekleri herhangi bir isim değildir. Devlet Bahçeli, Türk milletidir. Devlet Bahçeli Türkiye’dir. Devlet Bahçeli, Kuvayımilliye’dir. Devlet Bahçeli, demokrasidir. Devlet Bahçeli, bağımsızlıktır. Devlet Bahçeli’ye saldıran her kimse hedefinde bu kutsal değerler vardır. Türk Milliyetçilerinin değerlerini, kutsallarını diline dolayan; karşısında Türk Milliyetçilerini bulacak ve cevabını misli ile alacaktır. Bu sebeple siyasetçi sıfatıyla konuşanları siyasi nezaketi elden bırakmamaya, gazeteci sıfatı ile yazanları da gazeteciliğin sınırları içerisinde kalmaya davet ediyorum."