CİDDİGAZETE

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Irak'ın kuzeyinde kurulan korsan sözde devlet "Kürdistan"da Neçirvan Barzani'nin düzenlediği törene katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na tepki gösterdi.

TBMM'ye konuyla ilgili soru önergesi veren Yasin Öztürk, "Bilin ki siz Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanısınız! Katıldığınız programların içeriğini nasıl bilmezsiniz? Biliyorsanız bu gaflete nasıl düştünüz? Kimdir bu sözde 'Kürdistan şehitleri?' Bir yandan 'Beka' diyeceksiniz; diğer yandan PKK/PYD teröristlerini de kastettikleri saygı duruşunda bulunacaksınız. Bu nasıl iştir; hangi hesapların peşindesiniz?" dedi.

Bahsedilen bölgenin Türkmen yurdu olduğunu belirten Öztürk, "Bir gün de ağzınızdan Irak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimizin dertlerini dillendirdiğinizi duyalım. KBY’nin Kerkük üzerindeki emellerini tüm dünya biliyor. Barzani’ye sahip çıkacağınıza, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi'ye sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

İŞTE YASİN ÖZTÜRK'ÜN TBMM'YE VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ:

BİR TEPKİ DE "KÜRDİSTAN, LAZİSTAN VE PEKEKE"YE

Türk milliyetçisi kimliğiyle tanınan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da telafuz ettiği "Kürdistan, Lazistan ve PEKEKE" ifadelerine de tepki gösterdi. Yasin Öztürk, bu konuyla ilgili de TBMM'ye cevaplanması istemiyle yedi maddelik soru önergesi verdi.

İŞTE O ÖNERGE: