Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu ve ebedi lideri merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğduğu ve 8 yaşına kadar yaşadığı Lefkoşa’daki evinin tadilatı büyük ölçüde tamamlandı.

Harabe görüntüsü ile uzun zamandır tartışma konusu olan ev, TİKA tarafından restore edildi. Aydın Denktaş'ın cenaze törenine katılmak için KKTC'de olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Alparslan Türkeş'in oğlu AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, çalışmaları yerinde inceledi. Oktay, birlikte gezdiği evle ilgili Tuğrul Türkeş'ten bilgi aldı. Türkeş, Oktay'a, "Burası çöptü, düzeltildi" dedi.

SEÇİME KADAR YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Tuğrul Türkeş, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla restorasyon başladı" dedi.

"1920'li yıllarına ait tipik bir Kıbrıs evi yapıldığını" söyleyen Tuğrul Türkeş, "Babam burada ortaokula kadar yaşamıştı. Bu yaşına kadar kaldığı evin tipik aynısını yaptık. TİKA bu konuda öncülük etti. Evde babamın bir heykeli olacak. Eski günlerine ait fotoğraflar yer alacak. Burası babama yakışan bir müze olacak" diye konuştu. Türkeş, müzenin Mart ayı içerisinde açılacağını söyledi.

Açılışa programı müsait olması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılabileceği belirtildi.

Alparslan Türkeş, 1917 yılında Lefkoşa’da Haydarpaşa Mahallesi Kirlizade Sokağı 13 numaralı evde dünyaya geldi. Başbuğ Alparslan Türkeş daha sonra ailesiyle birlikte 1933’te Lefkoşa’yı terk ederek İstanbul’a taşınmıştı.

Evin restorasyonu için ülkücü dernek ve vakıflar tarafından yıllar önce başvurular yapılmış ancak izin alınamamıştı.