CİDDİGAZETE

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ile MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi'nin ebedi lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki kabrini ziyaret edip "seçim duası" yaptı.

Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin Kayseri'deki gençlik kongresinde, kendisinin de eskiden ülkücü olduğunu ancak ülkücülüğün dış güçlerin kontrolünde olduğunu öğrendiğinde bu yapıdan uzaklaştığını ve "milli görüşü" benimsediğini söylemişti.

Konuyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek gündeme getirmiş ve Melih Gökçek'le birlikte, "Ülkücüler bu adamları unutmasın. Bunlar seçim dönemlerinde hep ülkücü" olurlar diye çok sert bir yazı kaleme almıştı.

MİHMANDARLIK YAPAN İSİM DE İLGİNÇ

Özhaseki'ye bugünkü PR çalışmasında mihmandarlık yapan MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım ise Büyük Birlik Partisi'nin kuruluş döneminde, "MHP'de bir gün bile kalsaydım dinimden olacaktım" sözüyle hafızalara kazınmıştı. Başbuğ'un vefatından sonra MHP'ye dönen Yaşar Yıldırım ayrıca, Alparslan Türkeş'i "oportünist" (çıkarcı) olmakla suçlamıştı.

Alparslan Türkeş'in kabrini geçen hafta da Samsun'un İlkadım İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Erdoğan Tok da ziyaret etmişti. Erdoğan Tok, 2014 yılında başkan seçildikten bir kaç ay sonra 451 işçiyi ülkücü oldukları için işten çıkartmasıyla biliniyor. İşçilerden biri, girdiği bunalım sonucu yaşamına son vermişti.