CİDDİGAZETE

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davetlisi olarak Sultanahmet’teki Tunuslu Hayreddin Paşa Konağı’nda "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı" için bir araya geldi. Başkanların eşlerine ise ev sahipliğini Dilek İmamoğlu yaptı.

Dilek İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün eşi Gülsün Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eşi Gülseren Albayrak’a rehberlik yaptı.

İLK DURAK KAPALIÇARŞI OLDU

İmamoğlu, ilk olarak Tarihi Yarımada’nın önemli simgelerinden Kapalıçarşı’yı gezdirdi.

Kapalıçarşı esnafı ve vatandaşlar, Dilek İmamoğlu ile bir yandan fotoğraf çektirirken, bir yandan da sorunlarını dile getirdiler. Daha sonra Dilek İmamoğlu, İznik seramiklerinin sergilendiği bir mağazada çömlek çarkının başına oturdu ve kısa bir eğitimden sonra, seramik tabak yaptı.

Ekrem İmamoğlu'nun eşi ve misafirleri, daha sonra Topkapı Sarayı’nı ziyaret etti. Üçüncü Ahmet Enderun Kütüphanesi’ni, Divan-ı Hümayun ve Arz Odası’nı gezen başkanların eşleri, rehber Aylin Umay’dan bilgi aldı. Daha sonra tekneyle Boğaz’a açılan grubun son durağı Kız Kulesi oldu.