CİDDİGAZETE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Külliye'de 29 büyükşehir belediye başkanıyla buluşması, günün en önemli siyasi haberi oldu. Cumhur İttifakı dışında, toplantıya 10 büyükşehir belediye başkanı katıldı. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, mazeret bildirerek Külliye'ye gelmedi.

Toplantı sonunda büyükşehir belediye başkanları, görüşmenin detaylarını ve düşüncelerini paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentini yöneten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplantıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Büyükşehir belediye başkanı mevkidaşlarımla, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliye'de verdiği davete katıldık.

Ülkemizin menfaatleri için ortak hareket etmek ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmek için devletimizin tüm kademeleriyle iş birliği yapacağız."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise “Sadece iktidar partileri değil, bütün belediyeleri kapsayan bir toplantı oldu. Özel olarak herhangi bir belediyeyi hedef alan bir konuşma olmadı” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Büyükerşen, büyükşehir belediyelerinin sorunlarını içeren dosyaların da Cumhurbaşkanı ve bakanlara iletildiğini açıkladı.

'GERGİN HAVA BİTTİ'

Gazetecilerin işten çıkartmalarla ilgili sorusuna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “İşten çıkartmalar siyasi değildir” cevabını verdi.

Karalar, toplantının geneli için “Çok faydalı oldu, çok mutlu olduk. Gergin hava bittiği için memnun olduk” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Toplantılar devam ederse fayda sağlanacağını düşünüyoruz. Biz sonuç almak istiyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılar yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçer, Mersin’deki sular idaresinde 36 işçinin performans nedeniyle işten çıkarıldığını Büyükşehir’de kimsenin işten çıkarılmadığını ancak bunun büyütüldüğünü belirtti.

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A CEVAP

Ekrem İmamoğlu da toplantının verimli geçtiğini ve ilki gerçekleştirilen toplantının devam etmesi gerektiği belirtti.

'İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK'

İmamoğlu, "Verimli bir buluşma oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyoruz. Bir komisyon önerimiz oldu. Kendileri kabul etti. Hem CHP hem AK Partililer'den oluşan bir komisyon kurulması yönünde bir karar verildi. Karşılıklı sorular soruldu. Sayın bakanlar da cevap verdiler. Tümüyle iyi bir başlangıç" dedi.

İmamoğlu, Erdoğan’ın “Biz ne personelle uğraştık, ne araçlarla. Aynı hassasiyeti bekliyorum” ifadesine “Biz hassasız. Kimi kast etti bilmiyorum açıkçası” şeklinde cevap verdi.