CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van gölünde Çarpanak Adası yakınlarında batan göçmen teknesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, 28 Haziran 2020 günü saat 18.00 itibarıyla Medeni Akbaş ve Servet Akbaş yönetimindeki teknenin battığına yönelik ihbar geldiğini, teknenin içerisinde 55-60 kaçak göçmen olduğunu değerlendirdiklerini, olayla ilgili şu ana kadar 11 kişinin gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

- Medeni Akbaş’ın çelişkili ifadeleri söz konusuydu. Çelişkili ifadeleri tekrarlamaya da devam etti.

- Ama en nihayetinde gerek bulundukları köylülerle yapılan mülakatlar, gerek muhtarla yapılan mülakatlar, gerek kendisi ile yapılan mülakatlar çerçevesinde, teknenin içerisinde 55-60 civarında kaçak göçmenin bulunduğuna yönelik bir değerlendirmeye ulaşıldı.

6 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Bakan Soylu, 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını belirterek şunları söyledi:

- Teknenin yaklaşık 110-120 metre dipte olduğu tahmin ediliyor. Yeri henüz tespit edilmiş değil. Sadece battığı bölgenin o derinliğinde olduğu konusunda bir değerlendirme var.

- Bu esnada Sahil ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’mızla irtibata geçildi. Çünkü bir iç gölde ilk kez böyle bir batık arama çalışması gerçekleştirilecek.

MUHTAR AÇIĞA ALINDI

Sayının artmaması temennisinde bulunan ve tahmin üzerine çalışmalara devam edildiğini söyleyen Soylu şöyle devam etti:

- Şu anda Medeni Akbaş da olmak üzere 11 kişi gözaltında. Muhtar açığa alındı. Çünkü olay 27 akşamı 22.00 itibariyle.

- Bize iletilmesi, yaklaşık bundan bir gün sonra, yaklaşık 20 saatlik bir zaman dilim sonrası bir ihbar değerlendiriliyor.

- Burada şunu ifade etmek lazım, ciddi bir göç baskısı ile karşı karşıyayız.