CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine hitaben video konferans aracılığıyla yaptığı bayramlaşma konuşmasında bir süre uyuyakaldı.

FATİH ALTAYLI’NIN İLK YAZISI

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ‘O görüntüyü yayına kim verdi?’ başlıklı yazısında söz konusu olayı şöyle değerlendirdi:

“Önceki gün Cumhurbaşkanı’nın genel başkanı olduğu partinin mensuplarına yönelik bayram mesajı, Anadolu Ajansı eliyle medyaya servis edildi.

Cumhurbaşkanı, sözlerinin ortasında derin bir iç çekiyor ve gözlerini kapatıyor, uyuklar gibi oluyor ve bir an, sanki içi geçmişçesine susuyordu.

Hiç ama hiç iyi bir görüntü değildi.

Bu durumun nedenlerini bilemem.

Aşırı yorgunluk, rahatsızlık veya başka bin türlü şey olabilir.

Aklım ermez.

Ancak bu görüntülerin yayınlaması gerçek anlamda bir rezalettir.

Bu bir canlı yayın olsa anlarım.

Yapacak bir şey yoktur.

Ama çekilmiş, montajlanmış ve servis edilmiş bir bantta böyle bir durumun gösteriliyor olması çok ama çok fenadır.

Açık biçimde, çok yakınında birilerinin Cumhurbaşkanı’nı zor duruma düşürmek istediğine, zayıf göstermeye çalıştığına işaret eder.”

FATİH ALTAYLI’NIN İKİNCİ YAZISI

Daha sonra ikinci bir yazı kaleme alan Altaylı, Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan'ın kendisini aradığını belirtti.

Altaylı, Özhan'ın kendisine 'İletişim Başkanlığı'ndan saat 13.18'de bir frekans paylaşım bilgisi geldiğini ve buna göre saat 14.00 itibarıyla Cumhurbaşkanı'nın AK Parti teşkilatları ile bayramlaşma mesajının bu frekanstan yayınlanacağının bildirildiğini ve bu frekans paylaşımının Anadolu Ajansı'na özel olmayıp, tüm kanallar tarafından alınabildiğini' ifade ettiğini yazdı.

CİMER'in açıklamasına da yer veren Altaylı, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Habertürk'e verilen bilgiye göre ise yayın canlı olarak gerçekleştirildiği için böyle bir olay meydana gelmiş" dedi.

FAHRETTİN ALTUN’DAN SUÇLAMA

Habertürk'te yayınlanan iki yazı sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Habertürk'ü "Yalan haber ve dezenformasyon" yapmakla suçladı.

Altun, "Yalan haber, karalama ve dezenformasyon ile mücadelemiz sürüyor. Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor" dedi ve "Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk'ü kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

‘HABERTÜRK’TEN ÖZÜR BEKLİYORUZ’

Konuya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Daire Başkanı Gökhan Yücel de dahil olarak Habertürk'ü kınadı.

Erdoğan'ın, bayramlaşma programına yorgun çıkartılması gibi bir "emrivakinin" söz konusu olamayacağını söyleyen Yücel, "HaberTürk'ü kınıyor, bir an evvel kendilerinden özür bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Habertürk’ten yapılan açıklamada ise söz konusu köşe yazısında Habertürk’ün kurumsal olarak özür dilemesini gerektirecek bir yönün bulunmadığı ifade edildi.

ERDOĞAN BAYRAKTAR'DAN UYKU MESAJI

Bütün bu gelişmelerin ardından, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Twitter mesajı dikkat çekti.

Bayraktar’ın “Ne kadar az bilirsen o kadar iyi uyursun.” der Gorki: İzahını Sartre yapar; “Uyursan gece biter, uyuyamazsan sen." Son noktayı Freud koyar: “Çok uyumak kaçmaktır, uyuyamamaksa yakalanmak.” mesajı bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı yönünde değerlendirildi.