CiddiGazete- 29 Ocak 1993 tarihinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulan Büyük Birlik Partisi'nin 29. yıldönümü, Türkiye'nin pek çok yerinden gelen BBP'liler'in katıldığı programla Ankara'da kutlandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, "Ahmet Yesevi'den Taceddin'e Alperenlerin Yolu' adlı kısa filmin izletilmesiyle ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Ardından Büyük Birlik Partisi'ni anlatan bir video izlendi. Programda bir konuşma gerçekleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Çizgimiz terör ve şiddet. Kim terörü ve şiddeti benimsiyorsa ya da terörün ve şiddetin sözcülüğünü ya da temsilciliğini yapıyorsa bizim itirazımız onadır. Bugün de onadır. Biz HDP'yi PKK'nın bir uzantısı olduğu için reddediyoruz. Biz HDP'yi legal görünümlü illegal bir siyasi yapı olduğu için reddediyoruz" dedi.

"MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN YANINDAYDIK"

BBP'in kurulduğundan itibaren aynı çizgide olduğunu, şu anda da o çizgide ilerlediğini iddia eden Mustafa Destici, şu ifadeleri kullandı:

- Aynı aşkla, aynı imanla, aynı dürüstlükle, doğrulukla, yolumuza devam ediyoruz ve sizlerle birlikte edeceğiz inşallah.

- Tanıdığımız ilk günden şehadetine kadar Muhsin Yazıcıoğlu'nun yanındaydık, bugün de onun ilkelerinin yanındayız. İnandıklarımızın, doğru bildiklerimizin, doğrunun, doğruluğun yanındayız.

- Onu kaybettikten sonra da Muhsin Yazıcıoğlu'nun çizgisinden zerre ayrılmadık. Aynı kulvarda yarıştığımız diğer siyasi partiler, milyonluk, milyarlık bütçelerle siyaset yaparlarken, çocuklarımızın rızıklarından ayırdığımız helal paralarla, rakiplerimiz için alay konusu ve çerez parası olacak imkanlarla siyasetin içinde güçlü bir şekilde var olduk ve var olmaya devam edeceğiz.

CUMHUR İTTİFAKI AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz gecesi kurulduğunu söyleyen Destici, "Cumhur İttifakı, 15 Temmuz gecesi, hain darbe girişimine karşı sokaklarda kuruldu. Türkiye'nin dışında kurgulanıp, Türkiye'nin dışından uygulamaya konulan bir operasyona karşı, Türkiye'nin seçilmiş, meşru hükümetinin yanında yer aldık. Namluların, tankların, uçakların karşısında dimdik durduk. O gece ben ve arkadaşlarımız Ankara sokaklarındaydık, Meclisin ve Genelkurmayın önündeydik. Muhsin Yazıcıoğlu'nun tanka selam durmam dediği gibi durduk ve yine dururuz" dedi.

SEDEF KABAŞ'A TEPKİ

Tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş hakkında da konuşan Destici, "Sözde gazeteci Sedef Kabaş'ın sıkça Cumhurbaşkanımıza, hükümete ve Cumhur İttifakı liderlerine provokasyon kokan çirkin söz ve edepsiz davranışlarının zamanlamasının ve ABD'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamanın, ayrıca tesadüf olmadığı kanaatindeyiz" dedi.

NUMAN KURTULMUŞ: "MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ARAMA FAALİYETİNE KATILDIM!"

Programa katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği suikastte kendisinin de arama faaliyetlerine katıldığını, onu yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

- BBP'in Türkiye siyasetine çok katkıları olmuştur. Türkiye siyasetinde çok güçlü bir şekilde Anadolu irfanını oluşturan o maneviyatı, Türk İslam davasının o ruh köklerini yani medeniyetimiz üzerinden yeniden yükselebilme fikriyatını Türkiye siyasetine taşıyan önemli bir siyasi hareket oldu.

- BBP'nin Türkiye siyaset geleneğinde önemli bir yeri olduğunun altını çizmek isterim. Türkiye'de demokrasi, millet egemenliği ve milletten başka hiçbir kişinin, gücün, merkezin sözüne itibar edilmemesi gerektiğini de Türkiye siyasetinde uygulamasıyla gösterdi. Muhsin Yazıcıoğlu 28 Şubat'ta bu ülkede demokrasi dersi verdi.