CiddiGazete- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

İyi Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyaretin ardından Akşener ve Destici ortak basın açıklaması yaptı.

Yeni anayasa başta olmak üzere ülke gündemindeki meseleleri istişare etmek amacıyla Meral Akşener ve heyetini ziyaret ettiklerini belirten Destici, 15 Temmuz darbe gecesinde, 2017 ve 2018 seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer aldıklarını, bugün de bu duruşunu net bir şekilde muhafaza eden bir siyasi parti olduklarını ifade etti.

YENİ ANAYASA

Destici, “Meral Akşener hanımefendi ile eskiye dayanan bir hukukumuz da var. Özellikle bugünkü ziyaretimizin konusu yeni anayasa. Güvenliği, özgürlüğü, refahı ve adaleti esas alacak bir anayasadan yanayız. Cumhurbaşkanı’nın çağrısını samimi ve desteklenmesi gereken, onun öncesinde konuşulması gereken bir çağrı olarak görüyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak da samimi buluyoruz ve destekliyoruz.

Biz BBP olarak toplumun hiçbir kesiminin ayrılmadan bu sürece katkı vermesini arzu ediyoruz. Özellikle ilk dört madde konusunda herkes bilsin ki, devletin bayrağı, devletin dili, devletin başkenti, üniter yapısı konusunda zaten kimse hiç kimse ‘Değişsin’ demiyor. ‘Bunlar değişsin’ diyen Büyük Birlik Partisi’nin de hışmına uğrar. Bunu herkesin bu şekilde bilmesini arzu ediyorum. Seçim kanunu ile ilgili hep demokratik bir tavır sergiledik. Biz tam demokratik bir siyasi partiler ve seçim kanunu istiyoruz” diye konuştu.

‘SAYIN DESTİCİ İLE AYNI SAYFADAYIZ’

Meral Akşener ise şöyle konuştu:

“Sayın Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Anayasa yapacağız’ sözüne dair kendi görüşlerini bizimle paylaştılar. Başka konularda da görüş alışverişinde bulunduk, gerçekten ben şahsen istifade ettim. 2010 anayasa değişikliğine ‘hayır’ demiş ve çalışmış bir insanım, 2017 anayasa değişikliğine dair referandumda da iyi çalışmaya gayret etmiş bir insanım. Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmemesine ve dokunulmaması gerektiğine dair Sayın Destici ile aynı sayfadayız. 1921, 1924, 1960, 1982 anayasalarının ortak bir noktası var, bu dört madde ile alakalı kimse oraya elini uzatmamış.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

Biz bugün ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ diye sunulan, her şeyin bir şahsın iki dudağı arasına sıkıştırıldığı, ekonomik manada, hukuki manada, TBMM’nin hızlı karar alması gerektiği gibi konularda ‘uçacaktık, aşacaktık, kaçacaktık’, bunların olmadığını ve Türkiye’nin sıkıştığını gördüğümüz için iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem diye bir tarife, vesayet odaklarının da ortadan kaldırıldığı, vesayet haklarının siyasetin içine burnunu sokmadığı, gerçekten demokrasinin, hukukun, adaletin tesis edildiği, liyakat sisteminin tesis edildiği bir sistemi öneriyoruz, bunun peşinde de epeydir çalışıyoruz.

BBP’NİN ÖZELLİĞİ

Yeni anayasanın içinde neler var bilmiyoruz ama Sayın Destici, ‘önyargısız bakın her şeye’ dedi. O önyargı konusuna katılıyorum biz birbirimize önyargılı olmamalıyız. BBP’nin bir özelliği var hem Cumhur İttifakı'nın bileşenleri ile hem de Millet İttifakı'nın bileşenleri ile irtibat kurma imkanına sahip. Bu tutumu ve pozisyonu Türkiye açısından çok önemli buluyorum. Bugün bizimle görüştü, bildiğim kadarıyla önümüzdeki hafta CHP ile görüşecek. Bu önemli bir pozisyondur, bu pozisyonun muhafazası Türkiye açısından da önemlidir.

Ben gerilimli dönemde bir ‘memleket masası’ önermiştim sayın Erdoğan’a. İlginç bir şekilde Sayın Erdoğan’ın küçük ve minik ortak tarafından neredeyse oklandım, bir kurşun sıkmadılar. Şimdi Sayın Destici’nin bu ziyaretleri belki Türkiye’nin bu diş sıkarak birbiri ile konuşan gruplarının dişlerini açmasına sebep olur.”