CiddiGazete- Erzurum'da Büyük Birlik Partisi'nden Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider ile aynı partiden Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşcı, partilerinden istifa etti.

Geçen yıl 31 Mart'ta yapılan seçimlerde Büyük Birlik Partisi'nden Erzurum Tortum Belediye Başkanı seçilen Yiğider ile aynı partiden Oltu Belediye Başkanı seçilen Taşcı, partilerinden istifa ettiklerini duyurdular.

Belediye başkanları partilerinden neden istifa ettiklerini açıklamadı. İki başkanın bir süre bağımsız olarak görevlerine devam edecekleri öğrenildi.

BAŞKANLAR AÇIKLAMA YAPTI

Muammer Yiğider, 23 Temmuz Perşembe günü partisinden istifa ettiğini belirterek, "Kendi istek ve arzumla BBP’den istifa ettim. Bir süre bağımsız belediye başkanı olarak görevime devam edeceğim. Ancak bugün basında yer alan haberlerde sanki BBP bizim ilişiğimizi kesmiş gibi lanse edilerek haber yapılması bizi üzmüştür" dedi.

Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşcı da Yiğider ile aynı gün partisinden ayrıldığını söyleyerek, "Derdimiz halkımıza hizmet, bu millet hizmete susamış, bunları gerçekleştireceğiz. Kimsenin etkisiyle değil, kendi istediğimizle kararlaştırdık ve istifamızı verdik. Vatana, millete ve kuzey ilçelerine hayırlı olsun" diye konuştu.