CİDDİGAZETE

Partinin en üst karar organı MKYK üyesi olan Murat Sancak, Mehmet Efe, Haşim Yanar, Ali Saraçoğlu, Ali Aydoğmuş, Mustafa Kara ve Tuncay Özfidan, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden isimler, Genel Başkan Mustafa Destici'nin kongreye giderek yönetimi yenilemesini istemişti. Girişimlerinden olumlu cevap alamayan bu isimler istifa gerekçelerini söyle açıkladılar:

“Dile getirdiğimiz kongre talebimiz bir fitne girişimi olarak yansıtılarak meşruiyet alanının dışına itilmek istenmiştir. Ölçü, ilke ve siyasi hedefleri doğrultusunda yönetilemeyen partimizdeki kurulların, meşveret eksenli yapılar olmaktan çıkarılıp, sadakat eksenli yapılara dönüştürülmeye çalışılması rahatsızlık verici boyutlara ulaşmıştır. Kendi kurulları içindeki farklılıklara bile tahammül edebilecek olgunlukta işletilemez hale gelen partimizin, kurumsal işleyişi bloke olmuş, sorumluluğu üstlenilemez nitelikli hukuksuz uygulamalara dönüşmüştür. Böylelikle hareketin kuruluş umdelerine mütenasip siyaset yapma şartları ortadan kalkmıştır.

ŞİDDETİ ÇAĞRIŞTIRAN AŞAĞILAMA

Parti meclislerindeki eleştiri, telkin ve tavsiyelerimizin, şiddeti çağrıştıran aşağılamalarla mukabele gördüğü ve şartlarının belirlenmesinde etkin olamadığımız nokta da, yanlış, dayatmacı siyasi tercihlerin ve kamuoyu nezdinde husule gelen güven ve itibar kaybının bir parçası olamayacağımızı ifade etmek isteriz. Bundan böyle de rozetini taşımaktan şeref duyacağımız, MKYK üyeliğinden, sürdürülebilir olmaktan çok uzaklaşan parti içi ilişkilerin, daha vahim boyutlara ulaşmaması, parti bütünlüğümüzün ve kardeşliğimizin zarar görmemesi adına istifa ettiğimizi arz ederiz.”