Büyük Birlik Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinden sonra açılan davanın görülmesi sırasında gerginlik yaşanmış, Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin üzerine yürümüş, “Buradan kalkın” diye bağırmıştı.

Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “Ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun?” diye bağırmış ve salonda gergin anlar yaşanmıştı. Bunun üzerine Mustafa Destici açıklama yaparak, “Utanmazca, hayâsızca, ahlaksızca büyük bir iftira atılıyor. Efendim neymiş, yok mahkemeden kovulmuşuz, yok yumruk yemişiz, bize yumruk atacak adam alnının ortasına mermiyi yer” demişti.

“BU PARTİ MUSTAFA DESTİCİ PARTİSİ OLAMAZ”

Yakın döneme kadar genel başkan yardımcısı olan Remzi Çayır da Mustafa Destici tartışmalarına katıldı.

Çayır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görülen duruşma için, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun duruşmasında yaşananlar ders almak isteyenler için, ‘#İbretlik’tir...” dedi.

Çayır, “İstifaya çağıranları bir yere mal etmek, olup bitene kör bakmaktır. Daha önceki mahkemede aile yine size bağırmadı mı? Araya girip sulh eden ben değil miydim?” diye sordu.

Çayır, Mustafa Destici’ye seslenirken, “Ailenin ve tabanın söylediklerine kulak ver, onları iyi anla. İşi başka mecralara götürme. Bu parti Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisinde yürür... Mustafa Destici Partisi olamaz. Tarih, sizi çok tuhaf betimleyecektir” dedi.