Her seçim döneminde olduğu gibi yine İmralı'daki katilden mektup yağmaya başladı. Baş terörist Apo, avukatlarıyla görüştürülme yasağının kaldırılmasının ardından Mayıs ayından bu tarafa dördüncü mesajı, hükümetin verdiği izinle kamuoyu ile paylaşıldı.

12 Haziran'da yapılan görüşmeye dair avukatları tarafından yapılan açıklamaya göre, bebek katili Apo, sonlandırılan açlık grevlerine ilişkin not gönderdi.

Apo, “Özellikle süreci en derinden yaşayan yoldaşların hızla bedenen, zihnen ve ruhen kendilerine özen ve bakım göstermesini diliyorum. Gereken eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ediyorum” dedi.

YİNE ÇÖZÜM SÜRECİ ÇAĞRISI!

Aktarılana göre terörist başının önceki mesajlarında olduğu gibi barış ve demokratik çözüm söylemleri üzerinden yine çözüm süreci çağrısı yaptığı görülürken Apo, Mayıs ayındaki ilk mesajında olduğu gibi Suriye’den de bahsetti.

TERÖR KORİDORUNA ÖZERKLİK ÇAĞRISI

Teröristbaşı Öcalan, 6 Mayıs’ta kamuoyu ile paylaşılan ilk mesajında olduğu gibi yine Suriye’de yerel demokrasi önerisinde bulundu. Bu, Türkiye’de yeniden çözüm sürecine işaret eden Öcalan’ın Suriye’de Fırat’ın doğusundaki PKK / PYD varlığı için özerlik talep etmesi anlamına geliyor.

“DEVLET ODAKLI TAVIR VE TAVİZ DEĞİL”

Öcalan, kendisi için açlık grevinde bulunan PKK’lılar ve HDP’lilere yönelik, grevleri sonlandırma çağrısının ise şahsi inisiyatif doğrultusunda geliştiğini ve bu tavrının devlet odaklı tavır ve taviz olarak değerlendirilmemesini özenle belirtmesi de dikkat çekti.