CİDDİGAZETE

MHP'nin İstanbul adayının Bedrettin Dalan olacağı yönünde CNN Türk'ün yalan haberi, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Kimliği belli olmayan "MHP'li kaynaklara" dayandırılan haber, bir kaç dakika sonra boşa düştü.

77 yaşındaki Bedrettin Dalan gazetecilere, "İstanbul'a hizmet de insana hizmet de ibadettir. Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım.

Herhangi bir şekilde siyasete dönmeye hiçbir şekilde kararım yok. Neden yok? Ben İstanbul'a gerekli olan hizmeti yaptım. Nokta, son; bitti. Belediye başkanlığımdan sonra 11,5 yıl davalarla cebelleştim. O defteri de kapattık. Davalar bitti derken arkasından kumpas davası başladı. Şu anda da ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Şu anda beni fevkalade mutlu eden uğraşın içindeyim.

İnsan sağlığı, araştırma geliştirme... Ülkemiz için faydalı olacak buluşları arka arkaya koyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bir çok konuda insanlığa hizmet edecek buluşlar, patentler üniversitemizde arka arkaya devreye sokuluyor.

Bu kadar güzel bir işim varken aklımı peynir ekmekle mi yedim ki siyasete gireceğim? Adaylara da başarılar diliyorum. Hiçbir şekilde teklif gelmedi. Gelse de kabul etmeyeceğim; hangi partiden olursa olsun" dedi.

Haberin yalan olduğu ortaya çıkınca CNN Türk spikeri, "Bedrettin Dalan kabul etmedi, MHP başka bir isme teklif götürecek" diyerek haberi tekzip etti.