CiddiGazete- İyi Parti'de, yeni yasama döneminin 2. Meclis grup toplantısı bugün saat 10.30'da başladı.

Grup toplantısında, genel başkan Meral Akşener'in gündeme dair konuşmasından önce, İyi Parti'ye katılan Behçet Saatcı'ya ikinci kez rozet takıldı.

MHP'den ihraç edildikten sonra Demokrat Parti'ye geçen, ardından İyi Parti'ye katılan, daha sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmediği için istifa eden Behçet Saatcı da bugün rozet takacak isimler arasında yer aldı.

İyi Parti'den istifasının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağımsız aday olan ancak kazanamayan Saatcı, Meral Akşener'in 19 Ağustos'ta Muğla'ya yaptığı gezide yer almış ve dönüş sinyalleri vermişti.

BEHÇET SAATCI'NIN İYİ PARTİ'DEN İSTİFA SÜRECİ

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimler için İyi Parti, "Millet İttifakı" kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmadı. İlin 13 ilçesinde ise İyi Parti ve CHP ayrı ayrı aday çıkarma kararı aldı.

Bu duruma tepki gösteren dönemin Fethiye Belediye Başkanı İyi Partili Behçet Saatcı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Böyle ittifak olmaz. Bu iş düzeldi, düzeldi, aksi takdirde şahsım, Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayıdır. Biz aday olacak bir kapı buluruz" dedi.

Saatcı, Fethiye Belediyesi Meclis salonunda 12 gün sonra düzenlediği basın toplantısında ise şu ifadeleri kullandı:

- İttifak zor bir olay. Tüm siyasi partilerin ittifak yaparak anlaşmasının zor olduğunu biliyorum.

- Adalet ve Kalkınma Partisi'yle, Milliyetçi Hareket Partisi ittifak yapınca, İYİ Parti ve CHP'nin ittifakını en fazla savunanlardan birisi benim.

- İyi Parti genel başkanımız Meral Akşener'e ittifak yapma zorunluluğumuz olduğunu, en fazla dikte edenlerden biri benim.

- İttifak olmalıydı ancak Muğla'daki gibi ittifak olmaz.

- Muğla'daki ittifakı bana anlatacak bir akıl arıyorum.

- Muğla'daki ittifak, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı'nı tekrar başkan yapma ittifakıdır.

- Düşünebiliyor musunuz? Sayın Osman Gürün Fethiye'ye gelecek, İYİ Parti'nin adayı sağında, CHP adayı solunda sokağa çıkılacak, Sayın Gürün'e oy istenecek.

- Sayın Gürün Fethiye'den gidecek, biz birbirimize dalacağız, seçim çalışması yapacağız.

- İyi Parti'nin elinde iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar ilçe belediyesi varken, bunların pazarlık dışı bırakılamaması, Büyükşehir'de ittifak olup, ilçelerde yarış içine giriliyor olmasının doğuracağı sonuçların, ilkokul çocuğuna bile sorsan, kime yarayacağını bilir.

- İttifak sürecine gelince... Sabırla bekledik. Ta ki dün akşama kadar.

- Dün akşam CHP ve İyi Parti genel merkezlerinin yapmış olduğu görüşme sonrası bir düzeltme yapılmayacağı bize bildirilince, 12 gün önce attığımız twitin arkasında durarak, bugün bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımı ilan ediyorum.