CİDDİGAZETE

Aytun Çıray yaptığı basın açıklamasında, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iktidar partisi ve müttefiki tarafından son derece sistematik bir şekilde asli anlamından ve amacından saptırılmak istendiğini belirtti.

31 Mart yerel seçimlerinde Türk milletinin seçmen statüsündeki vatandaşlarının, bütün düzeylerdeki yerel yöneticilerini seçmek üzere sandık başına gideceklerini belirten Çıray, “Bu seçimin asli anlamını ve amacını belirleyen temel faktör de budur. Milletimiz bu seçimlerle kendi mutluluk ve refah özlemlerine yerel düzeyde hayata geçirecek politikaları üreteceğine ikna olduğu adayları değerlendirip seçecektir" dedi.

"Ancak bu gerçek, iktidar partisi ve küçük müttefiki tarafından gözden kaçırılmak istenmektedir” diyen Çıray, yerel seçimlerin sırf bu nedenle ‘beka meselesi’ gibi sunulduğunu vurguladı.

"BEKA MESELESİ AYDINLANMALI"

Çıray, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Beka meselesi aslında 16 Nisan 2017 referandumunda da dile getirilen stratejik temaydı. Ama o sırada sayın Bahçeli ile kendi aralarında yaptıkları iş bölümü ve rol dağılımı gereği ilk kez sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ifade edilmiş ve sayın Erdoğan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edilmesini bir beka meselesi olarak göstermişti.

2017 referandumu ve 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra Türkiye’nin içine düştüğü büyük iç ve dış politik sorunlarla, derin ekonomik kriz milletimizde bir uyanışı tetikleyince, beka meselesi bu kez sayın Devlet Bahçeli tarafından ısıtılıp soframıza getirildi. Sayın Cumhurbaşkanı da onu takip etti. Ama bu kez işler, hiç de onların planladıkları gibi gitmeyecekmiş gibi görünüyor. Biz de önümüze koydukları ve yerel seçimlerin asli anlamını çarpıtıp, millet iradesini ipotek almayı amaçladıkları ‘beka meselesini’ Meclis'e taşıyarak işin iç yüzünü ve gerçeğini aydınlatmak istiyoruz. Türkiye’nin gerçekten yakın bir beka meselesi var mı? Var diyorsanız, bunun içeriği, kapsamı, boyutları ne? Bunları bize ve Türk milletine açık delilleriyle gösterebiliyorsanız size destek verelim, beka sorununu derinleştirecek bölünmeler üretmeyelim diyoruz."

TBMM genel kuruluna gelecek soru önergesi, "beka sorunu" varsa "evet" oylarıyla kabul edilecek ve konu derinlemesine araştırılacak. "Hayır" oyu çıkarsa, Türkiye'de beka sorunu olmadığı, Meclis'te kayıt altına alınmış olacak.