Darıca Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl 55 bin liraya 100 adet şekerlik aldığını ortaya çıkartan CHP'li meclis üyelerine bu yıl belediye meclisinde hiçbir görev verilmemesi şaşkınlık yarattı. Belediye meclisindeki denetim kuruluna muhalefet partilerinden tek bir kişi dahi alınmadı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak

“DARICA HALKINI DENETİM DIŞINDA BIRAKTILAR”

CHP'li meclis üyeleri olayın detaylarını düzenledikleri basın toplantısı ile anlattı. CHP meclis üyesi İbrahim Karslı, “Denetim dışında bırakılmamalıydık. Bizi değil Darıca halkını denetim dışında bıraktılar” dedi. Meclis üyesi Şinasi Serdar ise denetim kuruluna alınmama gerekçelerini anlattı. Belediyenin geçtiğimiz yıl 55 bin liraya 100 adet şekerlik aldıklarını tespit ettiklerini belirten Serdar bu gibi tespitlerin AKP'li belediyeyi zora soktuğunu söyledi.

BU FİYATA ŞEKERLİK Mİ OLUR?

AKP'li belediyenin attıkları hiçbir adımın, yaptıkları hiçbir icraatın denetlenmesini istemediğini bu sebeple belediye başkanı ve kurmaylarının CHP'yi denetim dışı bıraktığını ifade eden Serdar konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Çünkü geçen dönem denetlediğimizde her dosyada usulsüzlükler bulduk. Yapılan hizmetler, alınan ürünler hiçbiri uygun değil. Bir şekerliği 550 liraya almışlar. Üstelik Maltepe'de bir pastaneden. 100 adedi 55-60 bin lira tutuyor. Bunlar kime verildi? Bu fiyata şekerlik mi olur? Adnan Menderes Kültür merkezine 1.500 kitap alınmış, kitaplar yok. Mevcut seçilen 3 denetim kurulu üyesinin denetleme yapacağından emin değilim.”

(Sözcü)