CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın siyasete döneceği iddia edildi.

8 Kasım 2020 tarihinde resmi Instagram hesabından paylaştığı mesajla 2018’den beri sürdürdüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden sağlık sorunlarını ve ailesine zaman ayırmak istediğini gerekçe göstererek istifa eden, istifası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 25 saat sonra kabul edilen Berat Albayrak, o günden sonra sosyal medya hesaplarını kapatmış, basına yansıyan birkaç kare fotoğraf dışında adeta sırra kadem basmıştı.

61saat.com’da yer alan kulis haberine göre, Berat Albayrak siyasete dönecek.

Söz konusu haber şöyle:

“Şu sıralar Trabzon siyasi kulislerinde sıkça şu konuşuluyor…

Berat Albayrak yeniden siyasete dönecek. Hatta, Trabzon’dan aday olacak.

AKP'li dostların, eski siyasetçilerin ve gazetecilerin olduğu her ortamda bu konuşuluyor.

Albayrak’ın siyasete dönmesi hemen hemen kesin deniyor.

Ancak, mevcut Cumhurbaşkanlığı sisteminde milletvekilliğinin öyle pek de güçlü bir konumu olmadığından hareketle Berat Albayrak’ın milletvekili olarak siyasete dönmeyeceğini tahmin edenler de var.

Yani, kısaca şehir şu sıralar Berat Albayrak’ın ‘Trabzon’dan milletvekili adayı olur mu olmaz mı?’ bunu yoğunluklu bir şekilde tartışıyor. Çeşitli alternatifli gerekçelerle bu tartışma şehrin gündemine oturmuş durumda."