CiddiGazete/Çınar Coşkunserçe- AK Parti eski genel başkan yardımcılarından, şimdilerde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Selçuk Özdağ bir soru üzerine, siyasi tarihimizde önemli bir yer tutacağına inandığım bir bilgi paylaştı.

AKP'de üç dönem kuralına takılan bakan ve milletvekillerinin birinci dereceden yakınlarını, yani oğullarını, kızlarını milletvekili adayı yapmaya çalışmaları üzerine, dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir kural koymuş; "Üç dönem kuralına takılan bakan ve milletvekillerinin birinci dereceden yakınları milletvekili adayı yapılmayacaklar, müracaatları kabul edilmeyecek" demiş.

ERDOĞAN ISRAR ETTİ

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, damadı Berat Albayrak'ı ısrarla milletvekili adayı yapmak istemiş. Berat Albayrak aday olmuş, Davutoğlu birinci dereceden yakın olduğu için kabul etmemiş. Bu süreç birkaç kez tekrarlanmış. Sonrasında Erdoğan, "Berat Albayrak benim yakınım değil, damadımdır" diyerek haber göndermiş. Ahmet Davutoğlu da bu kadar ısrar üzerine Berat Albayrak'ı listeye koymuş ve milletvekili olmasını sağlamış.

Selçuk Özdağ'ın bu anlattıklarını ben çok ilginç buldum. Anlaşılan o ki; Davutoğlu durduk yerde başbakanlıktan ve AKP genel başkanlığından alınmamış.

Siyasi tarihimizde iz bırakacak bir hatıra değil mi?