CiddiGazete- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile işverenin çalışanını işten çıkarma yasağının 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatılmasına ilişkin görüşlerini açıklayan Baş şöyle konuştu:

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI

“Bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile patronlara işçileri ücretsiz izne çıkarma hakkı veren uygulama 2 ay daha uzatıldı. Sözde işten çıkarmanın yasaklandığı bu düzenleme ile işçiler günde 47 liraya mahkûm edilirken patronlar da işten çıkarmak istedikleri işçileri SGK’nın Kod29 maddesini kılıf yaparak kapı dışına koyabiliyor.

Türkiye’de milyonlarca işçi 2 ay daha asgari ücretin yarısı bile etmeyen ücrete mahkûm oluyor. Gerçek işsizlik de bir yandan artıyor. Berat Albayrak firarda ama fikirleri iktidarda…”

TÜRKİYE VARLIK FONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Sönmez görevinden alınarak, yerine Salim Arda Ermut’un atanmasını da değerlendiren Erkan Baş, “Bugün bir de Türkiye Varlık Fonu’nun Genel Müdürlüğü’ne Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı Arda Ermut’un getirildiğini öğrendik.

Bu görev değişikliğinin damat Berat Albayrak’ın kadrosu olarak bilinen Zafer Sönmez’in tasfiyesi anlamına geldiği söyleniyor ama bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum: Zafer Sönmez hakkında daha önce uluslararası ekonomi gazetelerinde, ‘Başarılı bir teknokrat ama yeterince partizan olmadığı için uzun süre görev yapamaz’ şeklinde değerlendirmeler yapılmıştı.

İktidarın yapısına bakar mısınız? Türkiye’nin tüm kaynaklarını Saray’a hortumlamak için kurdukları düzende bile iş bilir bir teknokrat değil de Bilal’in sınıf arkadaşına güvenebiliyorlar” diye konuştu.