CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'in kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlamaları ile 215 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Konuşmasında, Pitbull cinsi köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'e değinen Erdoğan, "Bedelini ödeyeceksiniz" ifadelerini kullanırken, "Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza" dedi.

Hayvanların korunması ve vatandaşın güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunan Erdoğan, "Asiye yavrumuzun başına gelen hadiseyi gördünüz. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza. Hayvanlarınıza sahip çıkın. Bu yavrumuz şu anda hamdolsun, emin ellerde. Dün gece ambulans uçakla aldırdık ve Antalya Üniversitesi’ne götürdük. Şu anda Antalya Üniversitesi'nde gerçekten bu operasyonlarda Türkiye'nin bir numarası dünyanın saygın hocası olan Prof. Dr. Ömer beye teslim ettik ve kendisi ile de görüştük. İnşallah yapılacak operasyonlarla yavrumuzu sağlığına kavuştururuz" diye konuştu.

"SAHİBİ SİZİN PARTİNİZİN ÜYESİ"

Erdoğan'ın sözleri sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girerken, Twitter'da açılan başlıklardan üç tanesi bu konuyla ilgili oldu.

#SokakHayvanlarıSahipsizDeğil , #KöpekSorunu ve "Beyaz Türkler" başlıkları altında yüz binlerce mesaj atıldı.

Gazeteci, yazar, siyasetçi ve sanatçılar, Erdoğan'ın sözlerini "ayrıştırıcı" olarak nitelendirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da yaptığı paylaşımda, "Sayın Erdoğan, insanları Beyaz Türkler - Siyah Türkler diye ikiye ayırmak yerine Asiye'nin babasının işinden kovulmasını, evinden çıkarılmasını engelle" derken, "Üstelik Asiye'ye saldıran köpeklerin sahibi sizin partinizin üyesi. Yeter artık bölme insanları!" dedi.