CiddiGazete- ABD Başkan Adayı Joe Biden’in 8 ay önce verdiği bir röportaj Türkiye’de bugün gündem oldu. Erdoğan ve AKP’ye yönelik sert eleştiriler içeren ve Türkiye’deki muhalefetin desteklenmesi gerektiğine yönelik sözlere iktidardan da muhalefetten de sert tepki geldi.

AKP ve iktidar sözcüleri başta CHP olmak üzere muhalefeti suçlarken, muhalefet ise böyle bir açıklamaya neden 8 ay boyunca sessiz kalındığını sordu.

BEŞTEPE'NİN HABERİ VARMIŞ!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise muhalefetin sorusu üzerine, Biden’ın "Muhalefetle el ele Erdoğan’ı devireceğiz" sözlerine, "Konunun muhatabı muhalefet hala net bir cevap veremedi. Hep bir ağızdan '7 ay niye beklediniz' diye soruyorlar. Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de. Biz konuştuk. Siz neden sustunuz?” açıklaması yaptı.

"BİR FAHRETTİN ALTUN PRODÜKSİYONU"

AKP’den 22. dönem İstanbul Milletvekili seçilen ve 1 yıl aradan sonra partiden istifa eden Emin Şirin, Joe Biden’ın tartışma yaratan açıklamaları ve Fahrettin Altun’un "Haberimiz vardı" açıklaması hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.

"Satır Arası" programında Atakan Sönmez’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Emin Şirin, “Altun’un itirafından da açıkça anlaşılıyor ki, bu olay bir Fahrettin Altun prodüksiyonudur” dedi.

İLETİŞİM DEĞİL PROPAGANDA BAŞKANI

Altun’un bir İletişim Başkanı gibi değil propaganda başkanı gibi çalıştığına işaret eden Emin Şirin, “Yapılan açıklamalar bir iletişim faaliyeti değil, tamamen propagandaya yönelik açıklamalar” dedi.

TEPKİ VERİLECEKSE TRUMP’IN ‘APTAL OLMA’ MEKTUBUNA VERİLSİN

AKP iktidarının muhalefete yönelik yaptığı Joe Biden’e yeterince tepki verilmediğine yönelik suçlamalar hakkında da konuşan Şirin, “Bence muhalefet bu olayı gereğinden fazla bile tepki verdi. Neticede bu açıklama yapıldığında Joe Biden herhangi bir görevi olan bir isim değildi. Ancak halen ABD Başkanlığı koltuğunda oturan Donald Trump, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik ‘aptal olma’ diyen bir mektup yazdı ve buna gereken cevap verilmedi. Eğer bir tepki gösterilecekse o mektuba ve Trump’a verilmeliydi” dedi.

Şirin, ABD’nin başka ülkelere de bu tür müdahalelerinin olduğunun bilindiğini ve Biden’in sözlerinin bunun açıkça ifade edilmesi anlamına geldiğini belirterek, “Önemli olan ülkenin bu tür müdahalelere açık olmayacak hale getirilmesidir” dedi.