CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, yeni kurulan ‘Darülaceze Şefkat Vakfı’nın da yönetim kurulunda yer aldı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilanında, ‘Darülaceze Şefkat Vakfı’ adında yeni bir vakıf kurulduğu bildirildi.

İstanbul 27. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 7 Şubat 2022 tarihinde kesinleşen kararına göre kurulan yeni vakfın amacı, “Din, dil, ırk farkı gözetmeksizin bakım, eğitim, sağlık ve benzeri konularda yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve bu amaç uğruna faaliyette bulunan başta Darülaceze Kurumu olmak üzere tüm kişi ve kuruluşlara gereken desteği sağlamak” olarak belirtildi.

180 BİN TL BAĞIŞ İLE KURULDU

Aynı zamanda Darülaceze İdare Meclis üyesi olan Hasan Şahin ve Namık Ayhan’ın vakfettiği 180 bin TL ile kurulan yeni vakfın yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Darülaceze İdare Meclisi Başkanı da olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bilal Erdoğan, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Darülaceze İdare Meclis üyeleri Hasan Şahın ve Namık Ayhan.

BİLAL ERDOĞAN VE VAKIFLAR

Milli Gazete’nin aktardığına göre, 2017 yılında Darülaceze İdare Meclis üyesi olan Bilal Erdoğan aynı zamanda Yeni Türkiye Eğitim Vakfı, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekilliği, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyelikleri bulunuyor.