CiddiGazete- Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında Bilecik Belediye Başkan Vekili seçimi yapıldı.

CHP'nin 12, AKP'nin 6, MHP'nin 4 ve İYİ Parti'nin ise 3 üyesinin bulunduğu mecliste gerçekleştirilen seçimde, Cumhur İttifakının adayı AKP'li Çetin Kaya ile CHP'nin adayı Muharrem Tüfekçioğlu yarıştı.

SEÇİM 3. TURA UZADI

Gerçekleştirilen ilk turda Muharrem Tüfekçioğlu 15, Çetin Kaya 10 oy aldı. Salt çoğunluğun 3'te 2'sine yani 18 sayısına ulaşılamadığı için ikinci tur oylamasına geçildi. İkinci tur oylamasında ise yine Tüfekçioğlu 15 ve Çetin Kaya 10 oy aldı. Ancak salt çoğunluğun 3'te 2 sayısı olan 18 sayısına 2. turda da ulaşılamadığı için seçimde 3. tur oylaması yapıldı.

Üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 14 sayısı aranan 3. turda Tüfekçioğlu bir kez daha 15, Kaya da yine 10 oy aldı.

TÜFEKÇİOĞLU BAŞKAN VEKİLİ OLDU

Buna göre Bilecik Belediye Başkan Vekili CHP'li Muharrem Tüfekçioğlu oldu.

Toplantıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Halil Aydoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün, siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Diğer yandan, bundan sonraki süreçte Başkan Semih Şahin görevinden alınır veya seçim dönemini aşacak şekilde ceza alırsa, yeni bir belediye başkanı seçilecek. Başkan Şahin görevine geri dönerse başkan vekilinin görevi sona erecek.