CiddiGazete- İyi Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İyi Parti ile HDP'nin de yer aldığı dört partili "yeni Anayasa" çalışmasına tepki gösterdi.

Özdağ'ın açıklamaları, İyi Parti tabanında dalgalanmaya neden oldu ve bazı partililer istifa duyuruları yaptı.

Bu gelişmeler üzerine İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.

Meclis'te kameraların karşısına geçen Dervişoğlu, basın bildirisi metninde son gelişmelere değil, vergi sistemiyle ilgili değerlendirmelere yer verdi.

Yazılı metni okuduktan sonra gazetecilerin Ümit Özdağ'ın açıklamalarını sorması üzerine Müsavat Dervişoğlu, HDP ile ortak Anayasa çalışması yapmadıklarını, elinde delil olmayan Ümit Özdağ'ın "yalan" söylediğini belirtti.

Ümit Özdağ'ı "yalancılıkla" suçlayan Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve görüşmelerle ilgili tutunakları Ümit Özdağ'a veren CHP İstanbul Milletvekili ve anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu'nu da zor durumda bıraktı.

Kılıçdaroğlu ile İbrahim Kaboğlu, daha önce yaptıkları açıklamalarda, yeni Anayasa çalışmalarında HDP ile İyi Parti'nin de masaya oturduğunu açıklamışlardı.

Kapalı kapılar arkasında yapılan yeni Anayasa çalışmalarında İyi Parti'yi temsil eden isimlerden Nuri Okutan, telefonla yaptığımız aramalara cevap vermedi.

İbrahim Kaboğlu, 3 Ekim 2019 tarihinde CNN Türk canlı yayınına bağlanarak, İyi Parti ve HDP'nin de yer aldığı yeni bir Anayasa taslağı hazırladıklarını duyurmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2 Haziran 2018 tarihli açıklamasında, dört partinin yer aldığı yeni Anayasa çalışmalarını doğrulamıştı.