CiddiGazete- Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, ‘Hafta Sonu Haberleri’nde Gizem Fidan’ın konuğu olarak, “Millet İttifakı seçime hangi kadro ile giriyor” sorusunu cevapladı.

“Birinci ağızdan duydum” diyerek Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarını açıklayan Aygün özetle şunları söyledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle aday. Bu tablonun altı doldurulabilir ama Meral Akşener cumhurbaşkanı birinci yardımcısı konumunda, Millet İttifakı’nın ikinci kuvvetli ismi olarak. Ve aynı şekilde ittifaka katılması beklenen ve halen Millet İttifakı içinde görünen Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Karamollaoğlu da bu şekilde. Yani onların onore edildiği bir modelle seçime gidilecek.

Buradaki olay şu; Cumhur İttifakı’nda bugün örtülü bir ittifak var, MHP ile AKP’nin ittifakı. MHP dıştan çarklı bir şekilde koalisyon ortağı. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimizde partiler belliydi, kimlerin koalisyon kuracağı belliydi.

Bu sefer Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki, önden kabineyi kurmak ve ilan etmek. Bu şekilde seçime gidecek. Bu tablonun altı biraz daha dolacak. Buradaki konumlar değişebilir ama aşağı yukarı bu şekilde gidiyor. İttifakın modeli, içinde yer alacaklar direkt duyurulacak bu şekilde.

Ve 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine, ben erken seçim olacağına da inanmıyorum Türkiye’de olağanüstü şeyler olmazsa, bu modelle gidilecek ve önden, Cumhur İttifakı’nın tersine Millet İttifakı kabinesini ya da beyin kadrosunu açıklayarak, onların görevlerini belirleyerek gidecek. Bu görevler kendilerine daha önceden verilecek.”

MERAL AKŞENER ADETA BAŞBAKAN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağı Millet İttifakı’nda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in birinci cumhurbaşkanı yardımcısı olarak adeta başbakan gibi çalışacağını ifade eden Hakan Aygün, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomiden, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerden, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ise teknolojiden sorumlu olacağını ileri sürdü.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU

Hakan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruya ise, “O konu Türkiye’de yaklaşık bir buçuk ay önce kapandı. Birinci elden biliyorum detaylarını” cevabını verdi.