CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hane ekonomisini konuşmak üzere ev hanımlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.00’te gerçekleşen buluşmayı sosyal medya hesabından, "Yeni yıla dair küçük bir umudu bile çok gören Saray, hanelerin üzerine yeni zamlar yağdırdı. Kara kış zaten ağırdı, şimdi daha da ağırlaştı. Ev hanımları ile birlikte hane ekonomisini konuşmak için saat 13.00'te halkımızla buluşacağız. Saray neye yol açtığını onlardan dinlesin” sözleriyle duyurdu.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından, “Ev emekçisi kadınlar ile birlikte, Saray ve şürekasının perişan ettiği mutfak ekonomisini konuşuyoruz” mesajı ile paylaştığı basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

‘ÇOCUKLAR BİLE POLİTİZE OLDULAR’

"Yemek pişirilecek, temizlik yapılacak, çocuk bakılacak, hastalara ve yaşlılara destek verilecek. Tek gelirli haneler çok ama çok zordalar. Hayat pahalılığı bu haneleri ezip geçiyor. Aileler gıda güvensizliğiyle de mücadele edecek 2022’de. Bu ailelerin küçük çocukları bile politize oldular. Siz de görüyorsunuz videoları. 9-10-11 yaşındaki çocuklar ailelerinin her gün katlandığı zorlukların son derece farkında. Çizgi filmleri konuşması gereken çocuklar, Erdoğan’ın aymazlığını konuşuyorlar. Bu yaşlarda böylesine önemli bir aile meselesiyle bu kadar ilgilenmek o çocukların asla unutamayacağı bir psikoloji olacak.

‘EV HANIMLARININ YANINDA OLACAĞIM’

Enflasyon korkunç durumda. Yarın enflasyon rakamları açıklanacak. Göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak, malum TÜİK adeta makyaj yapa yapa... Ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla.

Bu tek gelirli, ev hanımlı ailelerin ekonomik güvenliğini sağlamak lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Gıda sorunu yaşanan her ailenin ekonomisinde o ekonomiyi yönetmekte zorlanan ev hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük, en önemli önceliğim bu olacak.

'BUNUN BEDELİNİ MUTLAKA ÖDEYECEK'

Saray hükümetinin bir ahlak sorunu var. Ev hanımları çocuklarının eğitimi, beslenmesi, gıda güvensizliğiyle ilgili kabus yaşarken bu Saray, yarattığı yoksulluğu din soslu vatanseverlik ile sümenaltı etmeye çalışmaktadır.

2022’de ev hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa işte orada olacağım. Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim bolca zincir ve kilit depolansınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa işte o bunun bedelini mutlaka ödeyecek."

KAYNAK: T24