CİDDİGAZETE

5 Kasım 2006 tarihinde vefat eden eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit bugün 95 yaşında... Eşinden kendisine kalan aylık ortalama 20 bin lira geliri olmasına rağmen Rahşan Hanım, Ankara'daki mütevazı evinde sakin bir yaşam sürüyor.

Eli sıkılığıyla tanınan Rahşan Ecevit, evinden dışarıya ender çıkıyor. Pahalı restorantlar yerine şehrin kenar mahallelerindeki mütevazı lokantaları tercih eden Rahşan Hanım, bugün öğle yemeğini gazeteci Çınar Coşkunserçe ile birlikte yedi. Mekanın salaşlığı, oturduğu kanepenin eski, yırtık ve kirli oluşuna aldırmayan Rahşan Ecevit, Ankara diplomasisinin usta gazetecisiyle eski günleri yad etti.

Rahşan Ecevit, 1999 yılında kurulan, eşinin başbakanlık yaptığı DSP-MHP-ANAP koalisyonunun çıkardığı af kanununa da ismini vermişti. Rahşan Hanım ayrıca, "Eli kanlı katiller" dediği MHP ile eşinin koalisyon yapmasına da tepki göstermişti.

RAHŞAN ECEVİT KİMDİR?

Türkiye’nin 37. 40. ve 56. Dönem başbakanı Bülent Ecevit’in eşi olan Rahşan Ecevit, 1923 yılında Bursa’da doğdu.

Rahşan Ecevit, Namık Zeki ve Zahide Aral çiftinin kız çocukları olarak dünyaya geldi. Rahşan Ecevit’in Hilkat ve Asude adında 2 kız, Kudret adında 1 erkek kardeşi bulunmaktadır.

Rahşan Ecevit, eğitim hayatına Ankara’da başladı ve liseyi Ankara Lisesi’nde okudu. Sonrasında ise İstanbul Robert Koleji’nden mezun oldu.

1946 yılında, ayanı zamanda Robert Kolej'den sınıf arkadaşı olan Bülent Ecevit ile evlendi.

Rahşan-Bülent çiftinin çocukları olmadı.

Rahşan Ecevit, Türk siyasi tarihinde bir döneme damgasını vuran "Demokratik Sol Parti" nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. Kurucusu olduğu bu partiden 2009 yılında istifa etti.

2010 yılında DSHP isminde bir parti daha kurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 33. kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini beyan etti.

2015 yılında sıvı kaybı sebebiyle GATA'da tedavi altına alındı. Altı ay tedavi gördükten sonra taburcu edildi.