MHP'de dokuzuncu kez genel başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli’nin başkanlık divanında yer alan dört kritik ismi listeye almaması dikkati çekti.

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu listesinde yer almadı.

Başkanlık divanındaki bu isimlerin yanısıra, kamuoyunun tanıdığı birçok isim de MYK'da yer almadı. Genel kurulda sabah saatlerinde hatıra fotoğrafı çektiren isimlerden, haberdeki fotoğraf karesine girenlerin tamamı MYK'de liste dışında kaldı. Ruhi Ersoy başta olmak üzere, Bahçeli'nin avukatı Yücel Bulut, Mete Han Özkan, Mehmet Müftüoğlu ve Cemal Enginyurt, Devlet Bahçeli tarafından MYK'dan gönderildi. 

BAHÇELİ NEDEN LİSTEYE ALMADI?

Hürriyet'te yer alan değerlendirmeye göre; Bahçeli’nin MYK listesine dört genel başkan yardımcısı ile çok sayıda milletvekilini almaması dikkat çekerken, buna gerekçe olarak iki iddia konuşuluyor:

Meclis’te komisyonlar boş kaldı

1. iddia:

Bahçeli’nin bir hafta önce yapılan özel bir sohbette genel seçimde yeniden milletvekili olmak isteyenleri parti yönetimine almayacağını belirttiği ve özellikle Meclis’te komisyon çalışmalarına katılmalarını istediği.

2. iddia:

Yönetime alınmayan isimlerin Ak Parti ile yapılan cumhur ittifakına karşı tereddütte kaldıkları, bu birlikteliğe sıcak bakmadıkları, bunu da bazı toplantılarda dile getirdikleri ikinci iddia olarak konuşuldu.

3. iddia:

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in ise özellikle olağanüstü kurultay toplanması sürecinde teşkilatı konsolide edemediği için Bahçeli’nin listeye almadığı iddiası dile getirildi.

42 KİŞİYE YER VERMEDİ

Bahçeli’nin 75 kişilik MYK listesinde 42 isim yer bulamadı. Bunlardan biri de Bahçeli’nin kendisinden sonra yerine hazırladığı iddia edilen Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy oldu.

Bahçeli, üç seçim dönemine 45 yeni isim aldığı MYK ile hazırlanacak.

KASET SKANDALINA KARIŞAN TAYTAK GERİ DÖNDÜ

Bahçeli’nin büyük değişiklik yaptığı MYK listesinde yer verdiği isimlerden biri de eski genel sekreter yardımcısı Mehmet Taytak oldu. Taytak, 2011 seçimleri öncesi kaset skandalı nedeniyle istifa edenler arasında yer almıştı.