CİDDİGAZETE

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, Iğdır Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa katıldı.
Konferans sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Arınç, 'KHK faciadır' açıklamasına yönelik eleştirilerle ilgili konuştu.
Açıklamasının içinden bir cümlenin alınarak istismar edildiğini savunan Arınç, özetle şu ifadeleri kullandı:
“Evet 'KHK faciadır' cümlesi var ama bunun önü ve arkası dinlenirse yanlış uygulamadan mağdur olanların çektiği ızdırabı anlatmak için kullandığım bir cümledir. Eğer bu cümleyi çıplak olarak alırsanız yanlış bir cümledir, yanlış anlamalara götürecek cümledir. Sayın Cumhurbaşkanımızın eleştiren konuşmasını saygıyla takdirle karşılıyorum.
Benim tek bir amacım vardı; KHK sonuçları. 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu; hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız doğru bir iş yaptı, olağanüstü hal ilan edildi.
OHAL çok doğru, KHK çok doğru; ama bu örgütle irtibatı olup, olmadığı yargılandıktan sonra yargı kararıyla beraat etmiş insanların da 'terörist' yaftasından kurtulmaları lazım.
İyi niyetli eleştiride bulunanlara teşekkür ediyorum; ama bunun üzerinden şahsıma karşı Cumhurbaşkanımıza karşı 15 Temmuz'a karşı birtakım şeyler üreten kötü niyetlileri da Allah'a havale ediyorum. Bu dünyada boğuşacak halim yok, öbür tarafta hepsinin yakalarına sadece ben değil belki mağdurların tamamı da yapışacaktır."

GÜNDÜZ BAŞKA, AKŞAM BAŞKA SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, “KHK faciadır” açıklamasına ilişkin gün içinde yaptığı ikinci değerlendirmede farklı ifadeler kullandı. Habertürk canlı yayınına bağlanan Arınç, "KHK faciadır dememeliydim” ifadesini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI’NIN YANINDAYIM”

“Yargıyı kutsallaştırmak gibi bir iddiam hiç olmadı” diyen Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı ile yapılan toplantı çok olumlu geçtiğini belirtti.

Arınç, “İstifa haberlerim yayınlandı, böyle bir şey yok” derken 2014'ten sonra bazı konularda AKP ile ayrı düştüğünü belirtti. AKP ile birlikteliğinin devam ettiğini söyleyen Arınç “Cumhurbaşkanı'nın yanındayım” dedi.

Arınç geçtiğimiz hafta iktidar ve muhalefet arasında tartışmalara neden olan sözleriyle ilgili de “Evet şunu belki söylememeliydim, ‘KHK bir faciadır’. Çünkü şuna inanıyorum, ya olağanüstü hal ya da sıkıyönetim ilan edilecekti. Başka türlüsü imkansızdı. KHK’lar bir ihtiyaçtı, gereklilikti. Yargı ile komisyon kararları arasında çelişki var” ifadelerini kullandı.