CiddiGazete- Bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdiği sırada "sahneye çıkan" ve ana muhalefet partisi milletvekillerine yumruk sallayan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Sabah'tan Şebnem Bursalı'ya konuştu.

Milletvekili seçildiği ilk gün "Vatanım, devletim, milletim, bayrağım benim için kırmızı çizgidir. Cumhurbaşkanımız benim için kırmızı çizgidir. Cumhurbaşkanımıza hakaret edenler karşısında beni bulur" dediğini hatırlatan Özalan, bu tarz kavgaların devam edeceğinin sinyallerini şöyle verdi:

"HER YERDE REZİLLİKLERİNE YANIT VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİM"

"Hakaretlerle sosyal medyada linç kampanyalarıyla beni hedef alıyorlar. Bu şekilde beni susturacaklarını ya da durduracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. İstedikleri kadar linç etsinler, geri dönmem... Sosyal medyada da, Meclis'te de, her yerde rezilliklerine yanıt vermeyi sürdüreceğim. Bilsinler ki tam karşılarında durmaya devam edeceğim."

"MECLİS'İN DEMİR YUMRUĞU"

Milletvekilinin ifadelerini köşesine taşıyan Bursalı'nın kullandığı başlık da dikkati çekti. Özalan için "Meclis'in demir yumruğu" benzetmesi yapan Bursalı, yazının içerisinde de şu ifadeleri kullandı:

"Cumartesi günkü yazımda Meclis tutanaklarından 'ihanet sözleri' diye yazmıştım. HDP'li sözcülerin her birisinin sözleri, sinir uçlarımızla oynamaya yetiyor. 'Çadır devleti' diyenden 'Kürdistan'a özgürlük' çağrıları yapan HDP'lilerin bu sözleri, Genel Kurul salonunu karıştırmaya yetti haliyle. İşin ilginci; HDP'lilerin bu sözlerine parti ayrımı yapmaksızın bütün vekillerin tepki göstermesi beklenirken; 'Kürdistan'a özgürlük' isteyen HDP'liyi savunmak da CHP'lilere kaldı! 3 Oturum Genel Kurul oturumlarından men cezası alan HDP'li için 'evet' oyu vermeyen CHP'liler ile AK Parti ve MHP grubu arasında sözlü atışma daha sonra fiziki müdahalelere kadar gitti.

"MİLLİ KONULARDA HER OTURUMDA BENZER TEPKİYİ GÖSTERİYOR"

Bu görüntüler arasında en dikkat çeken isim de AK Parti İzmir milletvekili ve Meclis İdare Amiri Alpay Özalan idi. Yumruk yapılan eli havada fotoğrafları sosyal medyada boy boy yayınlanan Özalan'ın bu tür çıkışları ilk kez olmuyor. Milli konularda her oturumda benzer tepkiyi gösteren eski milli sporcumuz Özalan ile konuşup, pişman olup olmadığını ya da tepkiler karşısındaki tavrını sordum."

Bursalı, köşe komşusu Mevlüt Tezel'in de "Meclis'te Alpay var" başlıklı yazısını şu çağrıyla bitirdiğini anımsattı: "Bence bir de Alpay'ı dinlemek lazım. Neden bu kadar öfkeli? Katlanamadığı konular neler? Onunla röportaj yapılsa da okusak."