CiddiGazete- İyi Parti'nin TBMM grup toplantısı bugün yapıldı.

Genel Başkanı Meral Akşener, Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okuyan Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan'a sert sözlerle tepki gösterdi.

Akşener, "Cami müminler ibadet etsin diye yapılır. Allah’ın evi böyle kirli hesapların mekanı haline getirilemez" diyerek Atatürk’ü hedef alan Mustafa Demirkan için "AK Parti mahalle temsilcisi kılıklı sözde din adamı" ifadesini kullandı.

Meral Akşener, "Allah bunu yapanları da, yapılmasına göz yumanları da ıslah etsin. Yazıklar olsun" dedi.

"Camilerimiz hepimizindir. Taksim Camii’nde ibadet eden vatandaşlarımızın kendi siyasi hesaplarına alet edemezsin" diyen Akşener'in sözleri şöyle:

"Müminlere nifaktan uzak durmalarını emreden Allah'ın evinde nifak tohumları ekemezin.

Bir yanda 'Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır' diyen kendini devletine milletine adayan kutlu duruş... Diğer yanda aziz hatırasına saldıran vefasızlık...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anıyorum."

BURHAN ŞEŞEN KÜRSÜYE ÇIKTI

Öte yandan, grup toplantılarında her hafta kürsüye farklı bir toplumsal kesimden misafirlerini konuşturan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu hafta sanatçı Burhan Şeşen'e söz verdi.

Salgın döneminde müzisyenlerin gerekli desteği alamadıklarını belirterek Anayasa'daki sanat ve sanatçının korunmasına ilişkin maddeleri hatırlatan Şeşen, "Eyy bu ülkeyi yönetenler, aşk acısı çektiğinizde bir şarkımızı da mı dinlemediniz? Vatani görevinizi yaparken Dağ Başını Duman Almış marşını da mı söylemediniz?" diye sordu. Şeşen salgında çalışamayan müzisyenler için meslek örgütleri aracılığıyla düzenleme yapılmasını istedi.

Akşener de, grup toplantılarında söz verdiği misafirleri kürsüye geldiğinde TRT'nin yayını kesmesini eleştirerek Şeşen'e teşekkür etti.