CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te Mehmet Metiner'in konuk olduğu programa bağlandı. Mehmet Metiner'in "FETÖ’cüler göreve getiriliyor" sözleri üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk yayınına bağlandı.

Bakan Soylu, "Başında olduğum bakanlığı ilgilendiren birkaç değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelere bir cevap vermezsem hem kendimize haksızlık hem bugün büyük mücadeleler veren bu kuruma ve hükümetimize bir haksızlık olarak görüyorum" ifadesini kullandı. Soylu şöyle devam etti:

"Ben FETÖ mücadelesinin nasıl yürüdüğünü bilen insanlardan bir tanesiyim. Bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Ben düzgün yaşayan bir adamım. Böyle sağın solun lafları ile iş yapacak bir adam değilim. Ben hükümetimizin politikalarını yürüten bir insanım. Bu laflar benim ağrıma gider. Hayatı risk içerisinde olan bir adamım. Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur. Çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Televizyon kanallarında bizim arkadaşlarımızın elimizden isimler var demesini de kendime hakaret kabul ediyorum.

Bana ulaşabilecek insanların basın üzerinden konuşmasını doğru kabul etmiyorum."

Mehmet Metiner'in konuşmak için müsaade istemesine de tepki gösteren Soylu, "Ben müsaade falan etmiyorum. Siz söyleyeceğinizi söylediniz. Hayırlı akşamlar diliyorum" diyerek yayından ayrıldı.