AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun karşı karşıya geleceği canlı yayının detaylarını paylaştı.

Açıklamada ilk sözü AKP Sözcüsü Mahir Ünal aldı.

Ünal, "16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de ortak yayında bir araya geleceklerdir. Moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleştirecektir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Yayın Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek. Teknik ekibi ise AKP ve CHP ortaklaşa koordine edecektir" diye konuştu.

AKP Sözcüsü Ünal, moderatör olarak İsmail Küçükkaya’nın seçilmesine ilişkin, "Sayın Engin Altay, sayın Ekrem İmamoğlu ile ben de Sayın Yıldırım ile gerekli diplomasiyi sürdürdük ve ortak imza altına aldık” dedi.

İŞTE O PROTOKOL

İşte AKP Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay imzalı o protokol:

1- Cumhur ittifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21:00’da canlı yayında bir araya geleceklerdir.

2- Canlı yayın tüm kanallara açık ortak yayınla yapılacaktır.

3- Canlı yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya yapacaktır.

4- Moderatör her bir adaya eşit soru ve eşit süre ilkesine göre sorular soracaktır.

5- Canlı yayın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden gerçekleştirilecektir.

6- Canlı yayın AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevlendirilmiş ortak bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir.