CiddiGazete- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, önceki akşam Haber Global yayınında, HDP’li milletvekilleri hakkında TBMM’ye gönderilen fezlekeler konusunda CHP’li genç hukukçu Gamze Pamuk Ateşli ile tartıştı.

Perinçek, 1994 doğumlu Avukat Gamze Pamuk Ateşli’nin, "Olur da Bahçeli siyaseti bırakırsa MHP’nin başına da geçersiniz, çok uygun bir pozisyonunuz var" sözleri üzerine, "MHP’nin başına geçmek şereftir. MHP bugün vatansever bir parti. MHP vatansever bir konumda. Türkiye’nin bütünlüğü için çalışıyor, teröre karşı mücadele veriyor, Amerika’ya karşı duruyor, onun için MHP’nin başında olmak bir suç değil" ifadelerini kullandı.

Sıradan yorumcuların bile MHP ile ilgili ifadelerini yalanlamak için TV programcılarına mesaj yağdıran Bahçeli'nin kurmayları, Perinçek'in sözlerini duymazdan geldi.

Balgat'tan ses çıkmayınca bu kez AKP yandaşı Hürriyet Gazetesi, hayali MHP haberiyle ülkücü tabandan yükselen tepkileri yatıştırmaya çalıştı.

Hürriyet'in isim vermeden sadece "MHP kaynakları" diye yayımladığı haber metninde şu ifadeler kullanıldı:

"MHP’nin Doğu Perinçek’e bakışı bellidir. MHP’nin Perinçek ile aynı yerde anılması hoş bir şey değil, şiddetle karşıyız biz bu duruma. Herhangi bir ilişkimiz, beraber hareket etmemiz, çay içmemiz bile mümkün değildir. 12 Eylül’den evvel ülkücü yöneticilerin hepsini Aydınlık Gazetesi’nde hedef göstermiştir. Gazetelere tam boy ilan verip adını, okulunu, adresini yayınlamıştır. MHP’ye üye olması bile mümkün değildir, bu şekilde kabul edilemez."

Siyasi hafızası zayıf olan Hürriyet Gazetesi, 12 Eylül öncesi tabloyu ayrışmanın temel noktası olarak ortaya koyarken, 30 Ağustos 2003'te Bahçeli ve Doğu Perinçek'in mutabakatıyla yapılan ortak mitingi görmezden geldi.