CiddiGazete- Devlet Bahçeli tarafından kovulan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP'deki muhalifleri eleştirdiği ne varsa kendisi yapmaya başladı.

Kongre sürecinde genel merkeze alınmadıkları için Ankara'da bir otelde bayramlaşma töreni düzenleyen ülkücülere, genellikle gece kulüpleri önünde çalışan bir grup saldırdı. Bayramlaşma törenine gelen grup, ağır küfürler edip sahneye ilerlemek isteyince, salondaki ülkücüler tarafından dövüldü ve silahlarını da düşürüp olay yerinden kaçtı.

Cemal Enginyurt, dayak yiyen gruba övgü yağdırıp, alternatif bayramlaşma töreni düzenleyenleri ağır dille eleştirdi.

Törende bebek arabalarını bile tekmeleyip silah çeken, sonra da ağır şekilde dayak yiyip kaçan grubun demokratik haklarını kullandığını belirten Enginyurt, bu ifadeleri ve hakaretleri nedeniyle mahkemeye verildi. Cemal Enginyurt'un suçu ve suçluyu övme ile hakaret davası milletvekili dokunulmazlığı deneniyle iki celse sonra rafa kaldırıldı.

TWİTTER'DAN DAVET ÇIKARDI

MHP'den kovulduktan sonra bir dönem daha "bağımsız" milletvekili olmanın zeminini hazırlamaya çalışan Cemal Enginyurt, yarın düğün salonunda MHP'ye alternatif bayramlaşma töreni düzenleyecek.

Attığı iki twitle organizasyona davet çıkartan Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

- Çok kıymetli ORDULULAR!

Değerli hemşerilerim ve dostlarımız.

Yarın saat 13 de, Cumhuriyet Mahallesinde AKYOL DÜĞÜN SALONUN DA, Bayramlaşma merasimi yapacağız.

Gönlü bizimle çarpan ve gelme imkanı olan sevenlerimizi bekliyorum.

Allah inananların yardımcısıdır.

- ORDU MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURT olarak, bütün sevenlerimizi, yarın saat 13de Cumhuriyet mahallesinde AKYOL DÜĞÜN SALONUN da Bayramlaşma merasimine bekliyorum. ÜLKÜCÜ ve TÜRK MİLLİYETÇİSİ kimliğimiz ölene kadardır.

Boş boş konuşmaya gerek yok.

MHP den ihraç olduk, transfer olmadık.

Öte yandan, istifa eden MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz da Cemal Enginyurt'a köy ziyaretlerinde eşlik etti.