MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplatısında milletvekillerine seslendi.

Sözlerine Türk Polis Teşkilatı'nın 173. yıldönümünü kutlayarak başlayan Bahçeli, "Polis olmak zordur; özveri ister, özgüven ister, özdeğerlere bağlılık ister; yetmedi mangal gibi yürek ister" dedi.

"Polislerimiz haklı olarak övünüyorlar ve haklarını almaları için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın sözünü veriyorum... Emekli polislerimize verilen 100 liralık desteğin iyileştirilmesi için her şeyi yapacağımızı ilan ediyorum..." diyen Devlet Bahçeli, Osmangazi Üniversitesi'ndeki kanlı olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu: "Aralarında ülküdaşımızın da bulunduğu milletimizin dört evladı hayatını kaybetmiştir... Sözün bittiği noktadır. Olaya bakıldığında üzüntümüz kadar kaygımız da ortadadır... Üniversite hayatı tartışmalı, şahsiyet ve ahlakı sancılı, kavga ve şiddete meyilli bir alçak, ülke gündemine yerleşmiştir. FETÖ'cü suçlamalarıyla üniversitede korku haline gelen bu şerefsiz, en ağır şekilde cezalandırılmalı, bir daha da gün ışığı görmemelidir.

İSTİFA ÇAĞRISI

Üniversitesinin "akıl sağlıı yerinde değildi" sığınması, özrü kabahatinden büyük durumudur. Madem akıl sağlığı yerinde değildi, neden gerekli önlemler alınmadı, niye itibar cellatlığı yapmasına sessiz kalındı. Uyduruk şikayetlerine itibar edilmesi vahim bir çarpıklık, bir bakıma suç ortaklığı değil midir? Ne işi var ar damarı çatlak, akıl sağlığı yerinde olmayan kişinin üniversitede. Üniversitenin yönetiminde bulunan şahıslar, yaşanmış bu kadar trajedi ve ağır suçlar kaşısında, görevden ayrılacak basireti hangi hallerde göstereceklerdir... Suçlu sadece kurşunu sıkan mıdır? Bu katilin kripto FETÖ'cü olduduğu herkesin ifadesidir...

Geçen haftaki grup konuşmamda; kim ya da kimler ona buna belgeli olmadan FETÖ'cü diyorsa, onlarda bir kuyruk acısı vardır, gizlenmeye dair bir çabası vardır. İşte Osmangazi Üniversitesi'nde bu görülmüştür. Keşke yanılsaydık, haklı çıkmasaydık.

FETÖ'NÜN KRİPTO DAMARI

YÖK derhal acil önlemleri almalı, muhetemel saldırıların önüne geçmelidir. Sosyal medyada ona buna FETÖ'cü diyen, değerli isimleri karalayan kim varsa, bilin ki ya lokması haram ya da kripto damarı mevcuttur... Bunlar FETÖ'nün hedefeleri için gizli faaliyet içindedir... FETÖ'nün kripto damarı faal ve aktiftir. FETÖ'yle mücadelede sonuç almak için kripto damarın da tam manasıyla deşifresi ve derhal imhası acil bir ihtiyaçtır.

Bahçeli'nin konşmasından öne çıkan diğer noktalar şöyle:

"Tehlike geçmedi ki OHAL'i kaldıralım"

- FETÖ yıllar boyunca devlet ve toplumla iç içe geçmiştir, bu çok barizdir... Koro halinde 'OHAL kalksın' diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Normal şartlarda değiliz ki OHAL'i kaldıralım. Tehdit geçmedi ki OHAL'e son verelim. CHP'sinden TÜSİAD'ına, AB'sinden BM'ye kadar OHAL'e karşı gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavrayamayan, kavramak gibi dertleri de olmayan maksatlı çevrelerdir."

"Esad mutlaka hesap vermeli"

- Mazlumlar Suriye'de iki ateş arasında kaldı. Doğu Guta'nın Duma bölgesinde kimyasal silah kullanan Esad rejimi, çocukları öldürecek kadar denetimden çıkmıştır; hesabı mutlaka sorulması gereken bir insanlık suçu işlemiştir... Masumlara Sarin Gazı'yla saldırılmasının hiçbir mazereti yoktur. Esad döktüğü kanların, işlediği cinayetlerin hesabını mutlaka vermelidir.

CHP'NİN SANATÇILARA TEPKİSİNE CEVAP: YAZIKLAR OLSUN

Cumhur ittifakının zayıflamasına izin vermeyeceğiz. 2019 Mart seçimlerinde dikkatli bir dil, hassas bir uslup kullanacağız. Asıl hedeften şaşmayacağız. AK Parti ile son derece seviyeli anlaşma ve uzlaşmaya dayalı tavrı sürdüreceğiz. Yol kazası istemiyoruz. Sığ çıkar hesaplarla hareket etmeyeceğiz. Denizi geçmek isterken derede boğulmayacağız. Pusuya yatıp Cumhur ittifakının çatlamasını bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz. CHP'liler PYD'yi selamlasın biz önümüze bakacağız. CHP durmasın arka kapılarda, İP'le görüşsün, HDP ile buluşsun. Biz Zeytin Dalı hareketinin mirası ile sevinirken, CHP sanatçılarla uğraşmaya girişmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor. CHP'lilerin sanatçıları eleştirmesi akıl tutulması, ahlak kırılmasıdır. Bu son çıkışta sakat bir dünya görüşü sırıtmaktadır. Ana muhalefetin başındaki zat tavrını ve tarzını çirkin ve çirkefleştirmektedir. HDP'yi destekleyen sanatçıların dışındakiler CHP tarafından sanatçı sayılmıyor. Yazıklar olsun. CHP ayrışmayı, kutuplaştırmayı destekleyen yobaz bir sistem haline gelmiştir. CHP Türk milletinin gerçeğinden bi-haber garabete dönüşmüştür. Kurucu parti, cumhuriyet düşmanlarının ini haline gelmiştir.

KILIÇDAROĞLU'NA ATEŞ PÜSKÜRDÜ: YPG ÜNİFORMASI GİYEBİLİR

Kahraman askerlerimize destek veren sanatçıların tutumu alkışlanacak bir tutumdur. Sayın Kılıçdaroğlu rahatsız olduysa kendine yakışanı yapsın. Kılıçdaroğlu ayaklarına Mekapklarını giyip YPG üniforması giyebilir. Önüne geçen yoktur, karşısında engelde yoktur. Buyursun yolu açık olsun. Türk milletinin hakkında vereceği hükme seve seve ya da istemeye istemeye kabule etsin. CHP Lideri Kılıçdaroğlu söz konusu çıkışıyla ülkemizin terörle mücadelesine karşı çıkan ülkelere dolaylı destek vermiştir. Gezi seviciler kandil sevdalıları devlete küfreden sözde sanatçılar CHP çatısı altında sonlarını hazırlayacaklar. Bu CHP'den bir halt olmaz.