CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul seçimlerinde itiraz süreciyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün MÜSİAD’ın 25. Olağan Genel Kurulu’ndaki sözlerine cevap veren Öztrak, “Bir hukuk cinayeti tasarlanmıştır. Bu cinayeti işleyenler sonunda soluğu Yüce Divan’da alabilirler. Çıkıp ‘Biz YSK hakkında hiç konuşmadık’ diyorlar. 2 Nisan’dan itibaren kumpas düğmesine basıldı. İmamoğlu’nun kazandığını kabul etmenin zamanıdır artık. YSK’yı aklayacak tek bir şey var, o da şimdiye kadarki içtihatlarına uygun hareket etmektir” diye konuştu.

‘ORTADA ŞAİBE YOK’

Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ortada bir oyun da şaibe de yok. Ortada hazımsızlık var. YSK'yı zan altına almaya başladılar. YSK'yı baskı altına almayı bırakın. CHP hedef gösteriliyor, partimize kara çalmaktan vazgeçmiyorlar. Bir yandan ‘Biz YSK'yı tehdit etmiyoruz’ diyorlar, YSK'yı zan altında bırakıyorlar. 16 Nisan referandumunda, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde sorun yok ama bir tek vatandaşın kendilerine vermediği Ekrem İmamoğlu'na verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sorun var. Seçimde yolsuzluk varsa onu gücü elinde tutanlar yapar. İnceleniyor, aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı sayılıyor. Maddi temeli olan hiçbir iddia ortaya çıkmıyor. Bir türlü Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'yla ilgili itirazları durmuyor.”

‘BÖYLE BİR SEÇİM HUKUKU YOK’

CHP Sözcüsü Öztrak açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı seçim yenilemesi için yeni kriter ortaya koymuş. ‘Yarım puan fark olursa seçim yenilenir...” Artık şu kılavuzları değiştirsin. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir seçim hukuku yok. Bush, Al Gore karşısında 500 oyla kazandı. Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını kabul etmelerinin zamanı geldi. Milletin gerçek meselelerine odaklanmanın zamanı geldi. YSK'yı aklayacak tek bir şey vardır. Seçim hukukuna ve içtihatlarına uygun davranmasıdır."

YSK TEHDİT EDİLDİ Mİ?

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YSK'nın tehdit edildiğine yönelik eleştirisiyle ilgili olarak ise, "Engin Altay ‘Ben sizi Kızılay'da yürütmem’ dese tehdittir. Değerlendirmede bulunuyor. YSK bunu bir tehdit olarak algılamadı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bu ülkenin kurumuna ‘Bunu yaparsanız aklanırsınız’ demek tehdittir, zan altında bırakmaktır’ diye konuştu.