CiddiGazete- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ'nün siyasi ayağı araştırması için "Haydi ispatlayın" sözlerine cevap verdi.

Altay, 15.06.2013 tarihinde Türk Telekom Arena Stadı'nda "Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e övgü ve davet konuşması"nı örnek gösterdi.

Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasında "Yurtta Sulh Konseyi"ne ilişkin açıklamasına cevap olarak da "İşte bu Meclis araştırma komisyonu raporunun kim basılmasını engellediyse, kim bastırmadıysa siyasi ayak odur. Şimdi bu raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Kim bu raporu çaldıysa siyasi ayak odur herhalde.

Sayın Bahçeli, 26 Temmuz 2016’da kurulan, 3 ay çalışan komisyonun raporunu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Keşke bu konuda Bahçeli ile Erdoğan göz göze gelse.

Bahçeli dese ki Erdoğan’a, 'Yurtta Sulh Komisyonu üyeleri kim?' diye sorsa. Bize bağırma, Erdoğan’a da bağırma, onun gözlerinin içine baksan yeter. Kim yönetiyor bu ülkeyi?" diye konuştu.