CiddiGazete- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Engin Altay, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Mansur Yavaş'ı, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir" diyerek yaptığı açıklamaya da cevap verdi.

Altay, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

- Ne gün olur bilmiyorum, yani ben 2 ay içinde olmasını çok arzu ediyorum. Bir genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi şüphesiz olacak. Sayın Özdağ'da da toplumun diğer kesimleri gibi ve toplumun kahir ekseriyeti gibi, cumhurbaşkanının Millet İttifakı adayının Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını görmüş ve buna kanaat getirmiş olması olarak yorumluyorum.

- Millet İttifakı'yla ilgili aday önerileri çok olur, olacaktır ama Millet İttifakı'nın adayına, Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin sayın genel başkanları ve yetkili kurulları karar verecektir.

- Ama açıklama için, tabi benim için Millet İttifakı'na olan güvenin ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum ve olumlu buluyorum. Millet İttifakı'na duyulan güveni ve umudu... Bu şudur: Millet İttifakı'nın adayı, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanıdır. Hayırlı olsun şimdiden.