Olay, Eyüpsultan CHP ilçe binası girişinde medyana geldi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, CHP’den belediye başkanlığına aday gösterilen ilçe başkanı Sinan Akçiçek’in grubu ile aday gösterilmeyen CHP’li aday adayı Emin Atmaca’nın taraftarları arasından kavga çıktı.

Kavgada Sinan Akçiçek, ilçe yöneticisi Nuri Telek, belediye meclis üyesi Ali Haydar İşkar yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.

KAFTANCIOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olayın ardından olay yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, “İlçe başkanımız ve yöneticilerimiz kaba kuvvetle darp edilmişler. Yaralanan yöneticilerimiz ve ilçe başkanımızı hastaneye gönderdik. Bundan sonra ne olduğunu aydınlatma görevi kolluk kuvvetlerimizde. Durumlarında hayati tehlike yok. Vücutlarının belli bölgelerinde yaralanmalar var. İki ilçe yöneticimiz ve İlçe başkanımız yaralı” dedi.

ŞÜPHELİNİN ÜZERİNDEN RUHSATLI SİLAH ÇIKTI

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, polis merkezinde ifade verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Akçiçek, “İlçe başkanlığımızda, yönetim kurulumuzda veya örgütümüzde olan bir kavga değildir, bir saldırıdır. Saldırıyı yapan şahıs, partimizden aday adaylığı başvurusu yapmış, adaylaşamadığı için de bu çirkin olayı azmettirmiştir. Şahsımıza değil, partimize yönelik bir saldırıdır. Bununla ilgili gerekli şikayetlerimizi karakolda verdik. Yaralanan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızla ilgili darp raporlarını aldık. Artık olay adliyede devam edecektir” dedi.

Öte yandan olaya karıştığı belirtilen şüphelilerden M. S. A., üzerinde ruhsatlı silahıyla olay yerine yakın noktada gözaltına alınarak Eyüpsultan Polis Merkezi’ne götürüldü.

AJANSLAR